Tots els alumnes de Batxibac al Bages aproven el BAC, la selectivitat francesa

0
964

Els 10 alumnes que cursen el Batxibac a l’institut Gerbert d’Aurillac de Sant Fruitós, l’únic que de moment ofereix aquest batxillerat al Bages, han aprovat per sobre del 6 el BAC, la selectivitat francesa. Han passat les proves amb la nota més baixa per sobre del 6 i la més alta per sobre del 9.

Els exàmens van ser a principis de maig i començaven un dissabte al matí amb la prova oral de francès. Continuaven dilluns amb les proves de llengua i literatura i dimarts, amb la prova d’història francesa i història d’Espanya. Els alumnes es van desplaçar a l’institut Moisès Broggi i al CESIRE-AULATEC de Barcelona per examinar-se de les proves externes i aconseguir el Diploma de Batxillerat francès, que els permetrà estudiar a qualsevol universitat francesa.

Una de les alumnes que s’ha examinat del Batxibac aquest any, Ariadna Cano, ha tret nota per sobre del 9, però tot i així s’haurà d’examinar de les Proves d’Accés a la Universitat el juny.

El BAC pondera sobre 10 punts i l’alumnat sovint decideix avaluar-se de la selectivitat per poder tenir més puntuació i competir amb els alumnes que fan l’anomenada selectivitat i que ponderen sobre 14 punts.
A l’alumnat del Batxibac se’l pondera la nota mitjana d’accés a la universitat, comptant un 70% les notes del Batxibac i un 30% el BAC. En canvi, als alumnes del Batxillerat se’ls pondera un 60% les notes del batxillerat i un 40% la selectivitat.

El Batxibac és el Batxillerat francès que es cursa en alguns instituts de Catalunya i que és possible gràcies a un acord entre els governs de l’estat espanyol i el francès. Els instituts que el cursen han de complir uns requisits molt específics i exigents. L’institut públic de Sant Fruitós és l’únic centre que ofereix aquest tipus de batxillerat a la comarca des de fa 4 anys i el curs que ve s’hi sumarà l’institut del Lluís de Peguera de Manresa. Els alumnes que el cursen normalment fan més assignatures que la majoria per assolir el currículum francès i s’examinen del BAC, però tot i així sovint també han d’aprovar les Proves d’Accés a la Universitat, l’anomenada selectivitat a Catalunya.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí