L’escola Monsenyor Gibert rep un taló de gairebé 3.000 € per l’estalvi energètic del curs

0
783

JAUME GRANDIA/REDACCIÓ. – L’Ajuntament de Sant Fruitós ha donat un taló de 2.771,25 € a l’escola Monsenyor Gibert, import que representa el 50% de l’estalvi energètic que ha fet el centre durant aquest curs. Ho han fet en el marc del projecte Euronet 50/50max, liderat per la Diputació de Barcelona i impulsat per l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament.

És la segona vegada que l’escola rep un xec per la seva eficiència en l’estalvi d’energia. L’any passat van ser 3,428,73 euros.

El centre educatiu és un dels 120 equipaments públics que formen part del projecte Euronet 50/50max, liderat per la Diputació de Barcelona, que pretén involucrar centres educatius d’arreu d’Europa per reduir el consum energètic i sumar-se a l’objectiu marcat per la Unió Europea del 2020 de reduir en un 20% els gasos de l’efecte hivernacle.

El director de l’escola Joan Piella, ens explica un exemple d’estalvi energètic que han fet al centre.

El Monsenyor Gibert es va unir a l’Euronet 50/50 max el 2014 i de l’estalvi energètic que ha fet des de llavors, ha estalviat uns 6.000 € el primer any i uns 5.000 més aquest últim. La meitat és per l’ajuntament i l’altra meitat pel centre, que l’inverteix en més mesures d’estalvi.

Imatge. Jaume Grandia

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí