La Biblioteca de Sant Fruitós acull una exposició de fotografies sobre l’autisme

0
634

GALDRIC SALA / REDACCIÓ. – La Presidenta del Centre de Recursos en Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) de la Catalunya Central i també presidenta de la Federació Catalana de l’Autisme, Rosa Serrano, va donar el tret de sortida a l’exposició de fotografies sobre l’autisme dimecres, en una presentació que aprofitava per explicar què és el TEA. L’acte va lligat a les 12 hores de futbol d’aquest dissabte per recaptar fons pel Centre.

L’exposició és un recull d’algunes de les fotografies del llibre ‘A través de l’Ànima’ d’Abel Vilchez (Zenobita) protagonitzades per nens i joves amb TEA acompanyades de les reaccions que les mateixes imatges han provocat en diferents persones vinculades d’una manera o altra amb l’autisme.

Serrano, mare de l’Alícia, una nena de 13 anys i afectada d’autisme va explicar quines són les tasques que realitza el centre, que van des de l’acompanyament i assistència psicològica a pares en el primer diagnòstic d’Autisme als seus fills, passant per les tasques que es realitzen amb els mateixos nens, esplai, esplai terapèutic, visual, treball individualitzat, atenció de psicòlegs i fins a l’assessorament a mestres per afrontar casos d’autisme en aules convencionals.

Serrano va oferir una interessant exposició audiovisual per entendre de què es tracta exactament l’autisme, dels seus diferents graus d’afectació així com de desmentir certs mites que sovint s’han sentit sobre aquest trastorn, de com tractar-lo.

L’exposició es pot visitar fins al pròxim 15 de juliol en horari de biblioteca i el llibre “A través de l’Ànima” pot adquirir-se a través de la web del centre www.tea.cat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí