El Bages es troba en alt risc d’incendi segons el Pla Alfa

0
804

Unes 25 comarques de Catalunya es troben a nivell 2 del pla Alfa, Els Agents Rurals activen el Pla Alfa, el mapa de perill diari d’incendi forestal i altres eines d’anàlisi de risc segons les situacions de perill. L’escala té 4 nivells, de 0 a 3, per cada comarca. El Bages és una de les comarques que es troba en risc alt d’incendi nivell 2.

Això vol dir que hi ha una vigilància exclusiva dels incendis i un control molt més estricte, que passa per la prohibició de focs com barbacoes i control de les columnes de fum en terrenys forestals i en terrenys no forestals a menys de 500 m de zones forestals.

El president del Secretariat d’ADFs de Catalunya i fundador dels ADFs Pla de Bages, Xavier Jovés, dóna importància al paper que hi juga la ciutadania en la prevenció de risc d’incendi.

Reconeix que tot i la bona voluntat de les persones, no tothom pot ajudar a apagar un foc.

En període de sega, també augmenta el risc que hi hagi un incendi agrícola i al Bages és un dels principals temors, com en d’altres zones de terrenys agrícoles d’arreu de Catalunya. És per això, que Bombers i ADFs treballen en xarxa amb pagesos, empreses elèctriques per tal d’evitar incendis o actuar de forma més ràpida en cas que n’hi hagi.

Imatge. Simulacre de preparació de l’ADF Pla de Bages
Autor: ADF Pla de Bages

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí