La Tomacada reuneix petits i grans a la plaça de l’Església de Sant Fruitós

0
708

La recuperada festa del tomàquet va reunir a més de 150 persones a la plaça de la Sagrera, diumenge al vespre. 11 hortolans van participar en el concurs de la Tomacada per reivindicar el producte de proximitat. Competien pel tomàquet que pesés més i el més original i 3 es van emportar recompensa, cortesia del 7’D Sant Fruitós.
Imatge de Xavier Racero

El premi al tomàquet amb més pes se’l va emportar Antonio Pino, per un tomàquet que pesava 1kg 105 grams, que va guanyar un menú per a 2 persones a Can Ladis. Joan Bach va rebre el primer premi per votació popular al tomàquet més original i Jordi Baraldés va rebre el segon premi per votació popular. Bach va guanyar 4 vermuts al Nou Celler i Baraldés un menú per a 4 persones i una partida de pàdel a Tot Pàdel.

Els tomàquets guanyadors, participants i organitzadors
Els tomàquets guanyadors, participants i organitzadors

La Festa va començar a mitja tarda, amb la posada en escena dels tomàquets i va seguir amb la botifarrada i l’amanida de tomàquet, que es va fer amb els més de 4 kg que cada hortolà que participava va portar.

La Tomacada havia quedat enrere després d’un estiu molt plujós que no hi va haver tomàquets. Ara els Hortolans de Sant Fruitós, el Col·lectiu de Recerca Històrica i l’Ajuntament l’han recuperat amb la intenció de repetir-la l’any que ve.

Escolteu l’entrevista al regidor de Medi Ambient, Cultura i Festes, Xavier Racero i a un dels organitzadors dels Hortolans de Sant Fruitós, Joan Ramon Badia, feta quan ja s’acabava la festa.

 

Galeria d’imatges de Núria Closas, Agustí Masana i Xavier Racero:

Imatge de portada. Agustí Masana

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí