Les Brucardes, el millor lloc de Sant Fruitós per veure les Llàgrimes de Sant Llorenç

0
903

Com cada any pels volts de Sant Llorenç té lloc la pluja d’estels més emblemàtica de l’any, els Perseids o Llàgrimes de Sant Llorenç. Tot i que poden ser visibles des de mitjans de juliol i fins a finals d’agost, el moment de més activitat serà aquesta nit de dijous, moment en què es podrien arribar a veure fins a 200 estels per hora.

El moment oportú per veure aquestes Llàgrimes de Sant Llorenç serà poc després de dos quarts de dues de la nit, quan la lluna s’hagi post, i cal buscar un lloc a les afores dels pobles on hi hagi poca llum. La santfruitosenca Núria Camps, membre de l’Agrupació Astronòmica de Manresa, assegura que les Brucardes és un dels millors llocs de Sant Fruitós de Bages per veure amb precisió els Perseids i ens fa algunes recomanacions per veure’ls el millor possible.

Per aquells que no estan familiaritzats amb l’astronomia, la Núria Camps ha explicat a Ràdio Sant Fruitós què són els Perseids o Llàgrimes de Sant Llorenç i perquè són una de les pluges d’estels més emblemàtiques de l’any.

 

On es podran veure des de Sallent

On es podran veure des de Santpedor

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí