Sant Fruitós posa en marxa les gravacions que posaran veu a la història del poble

0
715

Comença el rodatge de la memòria oral de Sant Fruitós. Amb l’objectiu de recuperar la història del poble, l’Ajuntament ha posat en marxa un projecte de recuperació de la memòria històrica a través de les experiències de la gent gran del municipi. El regidor de cultura, Xavier Racero, ha explicat a Ràdio Sant Fruitós d’on sorgeix aquest projecte:

Una quarantena de persones formaran part d’aquest projecte que s’enregistrarà durant aquesta setmana i que passarà a ser una realitat l’any 2017 a través d’un documental. Ho ha explicat la tècnica d’arxiu de l’Ajuntament de Sant Fruitós, Anna Cura:

El regidor de cultura, Xavier Racero ha explicat com han seleccionat les persones que formen part d’aquest projecte de memòria oral de Sant Fruitós:

En el projecte també hi col·laboren dos historiadors i que de fet basteixen els eixos històrics del projecte de memòria oral. El santfruitosenc David Ferré, un dels historiadors del projecte, explica què és el que demanen als entrevistats:

Des de l’Ajuntament es pretén que tant les entrevistes enregistrades com la peça documental final serveixin per preservar la memòria històrica del poble de Sant Fruitós i que serveixi també d’eina de difusió.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí