Actes a Berga, Solsona i Manresa amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer

0
656

Avui és 21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer. No és una data per celebrar però sí per posar sobre la taula qüestions que afecten a un important col·lectiu de la nostra societat. Actualment 4,5 milions de persones conviuen amb la malaltia de l’Alzheimer i darrere d’elles hi ha una figura molt important, la del cuidador. Aquest és un dels punts que aquest any vol reivindicar la Federació d’Associacions de Malalts d’Alzheimer de Catalunya en el Dia Mundial de l’Alzheimer també com a membre de la Confederació espanyola de familiars de persones amb alzheimer i altres demències.

Amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer, l’Associació de Familiars d’Alzheimer i altres demències del Bages, Berguedà i Solsonès ha organitzat un seguit d’actes amb l’objectiu de fer difusió de la malaltia per sensibilitzar la població i treballar per a la millora de la qualitat de vida d’aquelles persones que la pateixen i també la dels seus familiars. El primer acte va ser ahir al Casal de Gent Gran de Berga; la metgessa de la unitat de demències de la Fundació Sociosanitària de Manresa – Hospital de Sant Andreu, Cristina Pardo, va parlar de ‘La Demència al segle XXI’. Avui serà el torn de Solsona amb l’acte ‘Què sabem i què no sabem de l’Alzheimer’ a càrrec del neuròleg Josep Maria Soler, cap del servei de Neurologia d’Althaia. Per últim, Manresa acollirà demà al vespre l’acte ‘Alzheimer, Manual d’Instruccions’, a càrrec de doctor Nolasc Acarin, especialista en neurologia i cervell.

Ràdio Sant Fruitós ha fet un programa especial amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer, amb dues entrevistes, a la metgessa de la unitat de demències de la Fundació Sociosanitària de Manresa – Hospital de Sant Andreu, Cristina Pardo, i a la Maria Rosa Riera, presidenta de l’Associació de Familiars de l’Alzheimer i altres demències del Bages, Berguedà i Solsonès.

carta-ok-alzheimer-jpg

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí