El PAIDOS forma part dels 481 centres del programa pioner Escola Nova 21

0
755

El programa Escola Nova 21 vol trobar una altra mirada al sistema educatiu a Catalunya i generar competències adaptades al context actual. A grans trets, vol dir replantejar el mètode educatiu i el paper del professorat a les aules al llarg de 3 anys a través de debats i diverses proves pilot.

La crida es va fer el mes d’abril amb la intenció que s’apuntessin uns 200 centres, però la resposta ha sigut massiva i el programa donarà cabuda als 456 centres educatius que han demanat sumar-se al projecte, més els 25 impulsors, gràcies a un acord amb la Diputació de Barcelona i el suport de la Generalitat. Es tracta de la iniciativa més gran de col·laboració de canvi educatiu que hi ha hagut mai a Catalunya, amb la implicació de més d’un 16% dels d’educació obligatòria que hi ha al sistema educatiu català. Un 68% són públics i un 32% són concertats.

La directora de l’escola PAIDOS, Carme Planas, explica que el centre ha vist que les competències van canviant i el programa els permet trobar un punt d’intercanvi entre d’altres centres educatius.

La sotsdirectora Àngels Mas apunta que no es pot parlar d’Escola21 amb una base definida i que cal estar amatents als canvis del segle XXI, sense tirar la tovallola de tot el que s’ha fet fins ara.

El programa “Escola Nova 21: Aliança per un sistema educatiu avançat” l’impulsen el Centre UNESCO de Catalunya, la Fundació Jaume Bofill, la UOC i eduCaixa, amb el suport de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, la Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes (FaPaC), i la Fundació FemCAT.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí