Sant Fruitós acull una delegació d’alumnes francesos en un intercanvi del Gerbert d’Aurillac

0
1412

Han sigut 41 alumnes i 3 professores de la ciutat de Châteauroux que s’han repartit entre Sant Fruitós i Navarcles. També hi ha dos alumnes de Quebec que viuran durant 3 mesos a Sant Fruitós i que estudien al Gerbert d’Aurillac.

Una delegació d’alumnes francesos han passat una setmana per Sant Fruitós amb motiu de l’intercanvi lingüístic i cultural que fan els instituts Gerbert d’Aurillac i l’Àgora de Navarcles amb el Lycée Jean Giraudoux de la ciutat de Châteauroux. Es tracta d’una població d’uns 50.000 habitants situada al centre de França, entre Tours, Poitiers i Llemotges.

41 alumnes i 3 professors són els participants francesos a l’intercanvi, que han passat la nit amb famílies de l’institut de Sant Fruitós i de Navarcles. De catalans, ens són 22 del Batxibac, 9 de 4t d’ESO de l’institut de Navarcles, i 10 alumnes de 3r i 4t d’ESO de l’institut Gerbert d’Aurillac. Per als alumnes de Batxibac és obligatòria una estada a França de 15 dies al llarg dels dos cursos. La manera més barata i eficaç de fer l’estada és l’intercanvi, en el que es relacionen amb les famílies i parlen molt en francès.

El primer intercanvi ha sigut del 12 al 19 d’octubre. Durant aquesta setmana han fet excursions a Manresa, Barcelona, La Pobla de Lillet, Montserrat o Sitges. Ho ha explicat l’alumna francesa Rachel, juntament amb la Marina Masana, participants de l’intercanvi entre el Gerbert d’Aurillac i el Jean Giraudoux:

L’Albert Cànovas, Mariona Segués i Berta Perisser són estudiants de Batxibac i han acollit francesos de l’intercanvi. S’ho han passat molt bé i es moren de ganes d’anar a França i tornar a veure els seus nous amics. Així ens expliquen l’experiència i les activitats que els han agradat més de fer aquesta setmana.

La diferència cultural sovint porta a situacions curioses i divertides, la Mariona ens n’explica una.

El dijous passat, la comitiva d’alumnes francesos van visitar l’Ajuntament de Sant Fruitós i van reunir-se amb l’alcalde, Joan Carles Batanés, i la regidora d’Ensenyament, Mònica Cruz. L’alcalde els va explicar la història del que ha sigut el seu poble d’acollida durant aquesta setmana.

Els de Sant Fruitós, viatjaran entre el 30 de març i el 6 d’abril a Châteauroux. Hi aniran un total de 43 alumnes, els mateixos que han rebut un francès o francesa a casa i altres que no ho han pogut fer.

Qui també ja és per Sant Fruitós són dos alumnes del Quebec que també estan d’intercanvi. Es tracta de l’Andréanne i el Mikael, dos quebequesos de 15 i 17 anys que passaran un trimestre a Sant Fruitós de Bages amb dues famílies de l’institut Gerbert d’Aurillac. Els acullen el Roc Grandia i la Núria Checa.

El Mikael s’està a casa del Roc i ja ha fet un munt de coses amb aquest mes i mig que porta a Catalunya. Fins i tot ha fet pinya a la trobada de castellers de Tarragona de fa un parell de setmanes. Pel Mikael l’intercanvi és una oportunitat per travessar l’oceà i conèixer noves cultures.

El programa d’intercanvi amb el Quebec és el resultat d’un conveni entre el Departament d’Ensenyament i Éducation Internationale [Educasion Internasional] i permetrà que alumnes de l’Institut puguin fer una estada de 3 mesos al Québec, de cara el gener d’aquest curs.

Podeu recuperar l’entrevista al Roc i al Mikael sobre la seva experiència a radiosantfruitos.cat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí