Els batxillers de l’institut Gerbert d’Aurillac se sumen al “NO” a la LOMCE del PP

0
668

La majoria d’alumnes de primer i segon de Batxillerat de l’Institut Gerbert d’Aurillac es van sumar a la vaga per protestar contra la LOMCE, la llei educativa impulsada pel Partit Popular. Uns 12 alumnes van anar dimecres a l’institut a fer la pancarta reivindicativa en rebuig a les revàlides que proposa el Govern Central.

Alguns alumnes de 3r i 4t d’ESO van fer vaga, tot i que necessitaven autorització paterna. Els de Batxillerat havien d’avisar prèviament al centre.

La manifestació a Barcelona va aplegar prop de 8.000 estudiants, en protesta per les retallades en educació i la LOMCE.

La ‘Ley Orgánica para la Mejora de la Calidad Educativa’ més coneguda com a ‘Llei Wert’ (en referència a l’ex-ministre d’educació que la va idear), és en el punt de mira des que va ser aprovada per l’executiu de Mariano Rajoy a finals del 2013. Els punts més polèmics són les retallades en educació pública i les revàlides que s’estipula que tots els estudiants han de fer en acabar l’ESO i també en acabar el Batxillerat. Unes revàlides que seria necessari aprovar per poder promocionar al curs següent, independentment de les notes i aptituds demostrades al llarg de tot el curs. A les comunitats autònomes amb llengua pròpia, com és el cas de Catalunya, la llei també ha generat molta oposició perquè deixa de considerar matèries ‘troncals’ el català, el gallec, i l’euskera; que passen a ser ‘matèries d’especialització opcional’.

Amb tot, Rajoy ha anunciat que les revàlides encara no es faran aquest curs, a l’espera d’un pacte més ampli per l’educació amb altres partits polítics

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí