Sabates vermelles a Sant Fruitós en contra de la violència de gènere

0
823

39 és el nombre de víctimes mortals per violència de gènere aquest 2016. Un número que no inclou les víctimes col·laterals, com són familiars o amistats de persones que pateixen aquest tipus de violència. El 25 de novembre és el dia en Contra la Violència de Gènere i Sant Fruitós de Bages se suma a la campanya ‘Sabates vermelles’ impulsada pel Consell Comarcal del Bages i que també segueixen molts d’altres municipis de Catalunya.

La proposta porta per lema “Aquestes sabates ja no caminen. Camina tu perquè no torni a passar” i proposa una performance de sabates vermelles, per recordar les víctimes de violència de gènere. L’artista Elina Chauvet, de Ciudad Juárez de Méxic és la creadora de l’obra ‘Zapatos rojos’ que simbolitzar les dones desaparegudes o víctimes de la violència masclista. Una idea que es va gestar el 2009 i que ha travessat l’oceà fins a arribar, també, a Sant Fruitós de Bages. L’explica la regidora de Serveis Socials, Cristina Múrcia.

La concentració de sabates vermelles a Sant Fruitós de Bages serà divendres a les 6 de la tarda al Nexe i l’Ajuntament facilitarà esprais vermells per qui necessiti pintar-les.

Durant l’acte es llegirà el manifest guanyador d’entre les diferents propostes fetes per adolescents del poble que han participat en el concurs. També es lliuraran els diplomes d’assistència dels tallers d’empoderament i autodefensa que s’han dut a terme durant el mes de novembre i que han superat amb èxit el nombre d’assistents. De fet, les dones que han participat en els tallers, han demanat que els cursos durin tot el curs de cara l’any que ve. La regidora Cristina Múrcia i la tècnica Anna Grau, en fan una valoració.

Si voleu sentir l’entrevista completa a la regidora i la tècnica de Serveis Socials, ho podeu fer a través de radiosantfruitos.cat.

Imatge de cartell de la campanya ‘Sabates vermelles’ 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí