Rebombori polític a Sant Fruitós per una investigació d’Antifrau sobre la residència d’avis

0
736

L’Oficina Antifrau investiga les clàusules de la contractació de l’empresa L’Onada, que gestiona la residència d’avis de Sant Fruitós i l’Ajuntament per un suposat canvi de tarifes del servei després de l’adjudicació de l’empresa.

La notícia va sortir ahir en un article que publicava Manresainfo. Segons el mitjà digital, antifrau insta al Govern de Sant Fruitós a declarar nul l’augment de tarifes perquè considera “que la decisió de la Junta de Govern Local de març del 2014 de pujar les tarifes del servei no és vàlida ‘perquè podria haver alterat les condicions essencials de la licitació i adjudicació conculcant-se el principi d’igualtat de tracte dels candidats’ “. Per tant, altres empreses, a banda de L’Onada, haurien pogut presentar-se al concurs per dirigir la nova residència d’avis si haguessin sabut que l’Ajuntament cobriria la diferència.

Fonts de l’Equip de Govern expliquen que l’Ajuntament va acordar cobrir la diferència de les quotes dels usuaris que ja vivien a la residència de Sant Fruitós abans de traslladar-se a la nova del costat del CAP, per tal d’adequar-los als preus públics fixats pel Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat. És a dir, suposant que un usuari que ja residia a la residència de Sant Fruitós abans pagava 1.200 € el mes i amb la nova residència n’hauria de pagar 1.700€, l’Ajuntament cobria la diferència i l’usuari no hi sortia perjudicat. Els nous residents sí que haurien de pagar la totalitat de la quota. Així, des del maig del 2015 fins al dia d’avui, l’Ajuntament hauria pagat uns 250.000 € per cobrir la diferència de les tarifes.

L’article de Manresainfo apunta la nota d’Antifrau sobre els informes desfavorables de l’interventora sobre l’augment de tarifes, però fonts de l’equip de Govern asseguren que van aprovar pagar la diferència tarifària amb l’aprovació de l’interventora que hi havia llavors.

La polèmica està servida i l’oposició del grup municipal de Convergència ja ha demanat explicacions de cara el ple del 12 de desembre, com també l’informe a l’Oficina d’Antifrau. El grup municipal d’esquerra demanarà una reunió amb la comissió de seguiment de la residència.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí