Sant Fruitós de Bages celebra l’Any Casas amb les escoles en una festa modernista

0
596

Més de 350 alumnes dels 4 centres educatius de Sant Fruitós de Bages van participar en l’acte commemoratiu de l’any Ramon Casas a Sant Fruitós de Bages a la plaça Pintor Casas, divendres passat. Podeu veure més imatges al Facebook de Ràdio Sant Fruitós.

La plaça es va ambientar en l’època modernista amb diferents objectes i amb els quadres realitzats per les escoles del municipi reinterpretant diverses peces del pintor.
A mig matí, un cotxe d’època va arribar a la plaça duent a Ramon Casas i la seva musa Júlia, interpretats per Pep Creus i Rosa Camprubí Al bell mig de la plaça el pintor va fer un retrat de Júlia que van veure tots els assistents.

També es va descobrir la placa commemorativa recordant la importància del vincle entre el pintor i Sant Fruitós de Bages seguida dels parlaments de l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, la comissària de l’Any Ramon Casas, Vinyet Panyella, el regidor de cultura de l’ajuntament, Xavier Racero i la regidora d’ensenyament, Mònica Cruz.
Els quadres exposats eren fruit del treball que cada centre educatiu ha realitzat durant els darrers mesos. Els alumnes de l’escola Monsenyor Gibert han escollit l’obra “Ramon Casas i Pere Romeu en un tàndem”, l’escola Pla del Puig un cartell que Ramon Casas va fer per a Codorniu, l’escola Paidos un dibuix que Casas va fer per la revista “Pèl & Ploma” i l’institut Gerbert d’Aurillac ha escollit diverses obres que giren entorn del Monestir de Sant Benet de Bages.
Durant l’acte, Ràdio Sant Fruitós va emetre un programa en directe on va conversar els alumnes que havien dut a terme els diferents murals. També hi va participar l’historiador David Ferré i la coordinadora de Serveis Culturals a Món Sant Benet, Montse Duocastella. La jornada s’ha iniciat amb una xocolatada popular pels assistents a càrrec de la cafeteria Delicious.

Imatge Joan Griera

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí