L’oposició de Sant Fruitós fa campana al ple per rebutjar el canvi d’hora de les sessions

0
702

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha celebrat el primer ple ordinari de l’any amb el canvi d’hora aprovat el desembre sense oposició. En comptes de començar a les 8 els plens començaran a les 6 de la tarda. Diem primer ple ordinari, perquè se’n va celebrar un d’extraordinari el 4 de gener que també va començar a les 6 de la tarda.

El ple es va celebrar ahir sense els grups municipals de l’oposició que van fallar a la cita expressament per mostrar el seu desacord a la decisió del canvi d’hora. Faltaven 6 dels 13 regidors que tenen representació a l’Ajuntament. Va ser un ple que va durar una hora, a diferència dels anteriors celebrats el 2016 que acostumaven a durar entre 3 i 6 hores.

El ple començava fent referència a la falta d’assistència dels grups de l’oposició. L’alcalde, Joan Carles Batanés, va ironitzar que eren el grup de ‘Junts pel No’ “perquè és no a tot”, va dir que “no entenen la democràcia” i que havien convertit el ple d’ahir en un circ mediàtic.

El portaveu del grup municipal del PSC, Tomàs Casero, defensava el seu compromís a l’hora de formalitzar les seves candidatures. Explicava que l’oposició no havia presentat propostes a banda d’una de la portaveu del grup municipal de CiU al ple de desembre, de la possibilitat de partir el ple en dues sessions.

El portaveu de Gent fent Poble, Xavier Racero, reforçava que els regidors tenen el dret i el deure de poder compaginar la vida laboral, amb la personal i amb la de regidor. S’expressava amb veu greu a causa d’un fort constipat.

L’oposició va presentar un recurs de reposició a l’acord pres al ple de desembre sobre l’aprovació del canvi d’hora que es va acceptar com a sobrevingut. Els recursos de reposició es van rebutjar en base un informe del secretari municipal on deia que els recursos no tenien relació legal a l’acord (que és al que fan referència els recursos de reposició) sinó d’oportunitat política.

Respecte al recurs, a les 8 del vespre en una concentració dels grups de l’oposició davant de l’Ajuntament, la portaveu del grup municipal d’Esquerra, Àdria Mazcuñán, explicava que ja sabien que no hi havia res il·legal però que era l’única manera formal de presentar la seva queixa.

Membres dels grups municipals d’ERC i CiU es van concentrar davant de l’Ajuntament per llegir un manifest i expressar la seva posició i malestar per la ja molt reivindicada, manca de diàleg entre Equip de Govern i oposició. A diferència del que defensava l’equip de Govern, les portaveus, Àdria Mazcuñán i Mercè Casals, es queixaven que no havien fet cap comissió de treball per parlar-ne. El grup municipal d’Esquerra, explicava que havien presentat fins a 10 propostes per escurçar la durada dels plens o partir-los en diverses sessions sense cobrar-los. El grup municipal de Convergència i Unió lamentava en el seu manifest “que Sant Fruitós de Bages tingui uns dirigents incapaços de trobar acords en un tema tan bàsic i d’organització com és aquest”.

Membres dels grups municipals d’ERC i CiU concentrats ahir a fora l’Ajuntament a les 8 del vespre

 

En declaracions posteriors a la lectura del manifest, la portaveu del grup municipal de CiU, Mercè Casals, recordava la posició que ha pres el grup municipal del PSC.

L’horari dels plens es manté, per ara, a les 6 de la tarda. Així responen les seves portaveus quan se’ls demana si els plens de Sant Fruitós de Bages ja no tindran oposició.

L’Equip de Govern explica que en una Nota de Premsa enviada avui, que el ple extraordinari del 4 de gener sí que van assistir membres de l’oposició tot i que també començava a les 6 de la tarda.

La manca de diàleg entre els grups municipals es manté i per ara, sembla que tot plegat es troba en un cul de sac.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí