Vent clarament a la baixa demà, els núvols seran els protagonistes novament

0
715

DAVID COMAS | ONA BAGES. Les temperatures han patit una espectacular pujada aquest cap de setmana, de fet ja des de divendres el mercuri va anar clarament a l’alça. El vent de gregal ha bufat amb ganes, un vent que sol arribar reescalfat a la nostra comarca quan bufa en superfície (no pas quan bufa en alçada, que sol portar aire molt fred del centre del continent, tal i com va passar dilluns). Avui les temperatures mínimes s’han situat entre els 5 i els 7ºC i les màximes no han pujat dels 10 o 11ºC.

Per la pròxima matinada i demà al matí esperem una mica de pluja, acumulant registres discrets d’aigua. En tot cas a l’est del Bages algun observatori podria recollir 5mm o una mica més. La temperatura baixarà una mica demà al matí, uns 2ºC respecte avui. Tal i com ha passat avui podrem gaudir d’algunes ullades de sol. El vent de gregal anirà clarament a la baixa.

De cara a dimarts esperem un dia força més assolellat i també més fred pel matí. Les glaçades reapareixeran, això sí, dèbils, amb valors entre els -2ºC i els 0ºC. Al migdia el mercuri es situarà entre els 9 i els 11ºC.

Hem d’estar atents a dimecres. Sembla que un embossament d’aire fred en alçada es pot despenjar directament dels Països Baixos fins a Catalunya. Això pot inestabilitzar clarament el temps, i a dia d’avui podríem estar parlant d’alguns ruixats de neu entre el matí i el migdia de dimecres per sobre dels 200 a 300m d’alçada. Ho seguirem de prop!

Foto: núvols amenaçadors aquest matí des del Serrat de Castellnou. No han deixat pluja, ja que les condicions no eren bones per precipitar.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí