Baixada del termòmetre demà i possibilitat de nevada

0
742

DAVID COMAS | ONA BAGES. Avui ens hem llevat amb temperatures més fredes, tot i així les mínimes no han estat molt baixes: Sallent -1.5ºC, al Serrat de Castellnou 1ºC, també a Sant Fruitós i a Santpedor 1ºC, Manresa ha enregistrat 2ºC de mínima.

Els núvols alts que ens han afectat durant el matí han marxat i les temperatures màximes s’han situat entre els 8 i els 10ºC, quedant una tarda plenament assolellada. De cara a demà el temps es pot complicar a la Catalunya central amb l’arribada d’una bossa d’aire fred en alçada. Aquest embussament d’aire fred pot provocar l’aparició de nuvolades ja de cara al matí, i entre el migdia i la tarda pot començar a caure una mica de neu per sobre dels 400 a 500m d’alçada. Ja entrada la tarda i el vespre compte, ja que la cota de neu serà més baixa i es pot produir algun xàfec de neu per sobre dels 200 a 250m d’alçada. En principi les acumulacions serien minses i no passarien d’enfarinada, excepte a Montserrat, la Serra de l’Obac i Castelltallat on es poden acumular gruixos d’entre 5 i 10cm de neu per sobre dels 500m de cota. Les temperatures al migdia amb prou feines superaran els 4 o 5ºC.

Sembla que dijous tindríem un temps més tranquil,amb glaçades a gran part de la comarca però de cara a divendres (sobretot a partir de migdia) la pluja pot caure amb moderada intensitat. Ho seguirem de ben a prop!

Foto: núvols de vent (lenticulars) des del Serrat de Castellnou

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí