Oriol Barri: “a Catalunya podríem desobeir també en el tema dels refugiats”

0
658

MARCEL TARAZONA.- La guerra de Síria ha provocat que desenes de milers de persones fugissin d’una mort segura en busca de refugi cap a Europa. Una Europa que a dia d’avui els deixa entrar només en comptagotes i permet que, només a Grècia, hi hagi més de 60.000 persones estancades en condicions infrahumanes, esperant que se’ls doni la oportunitat de refer la seva vida lluny de la misèria, la mort, i la destrucció, que aclaparen els seus països d’origen.

Catalunya, un cop més, ha demostrat que és una societat solidària i d’acollida, amb el sorgiment de desenes d’iniciatives i campanyes per intentar pal·liar el drama dels refugiats.

Per parlar de tot plegat, hem conversat amb Oriol Barri, músic i coautor del tema “Un món per les persones”, que ha vist la llum aquesta setmana. Un tema en què han participat altres músics de la comarca com els santpedorencs Anaïs Vila o Ferran Gallart, emmarcat dins la Campanya ‘Casa Nostra, Casa Vostra’, que pretén sensibilitzar sobre la situació de les persones que busquen refugi tot escapant de la guerra, i instar les institucions a crear eines per acollir-les. Oriol Barri és també activista d’aquesta campanya i ha viscut ‘in-situ’ la vida als camps de refugiats.

En l’entrevista que podeu escoltar a l’enllaç de sota, a més d’explicar testimonis extremadament colpidors de persones que va conèixer a Grècia i les seves experiències, Barri reivindica que des de Catalunya es podria fer més a nivell polític: “és veritat que les competències les té l’estat però ja que volem desobeir podríem començar a fer-ho amb el tema dels refugiats i treballar perquè vinguessin aquí”.

Des de la campanya ‘Casa Nostra, Casa Vostra’, a la qual Oriol Barri i moltes altres persones i entitats aporten el seu granet de sorra, s’estan recollint signatures per pressionar les institucions en aquest sentit. A més, també s’estan preparat grans esdeveniments arreu del país. A Barcelona hi ha programat un gran concert el dia 11 de febrer al Palau Sant Jordi i una manifestació el dia 18 a la Plaça Urquinaona. Pels que no puguin desplaçar-se a la capital, però, també s’ha organitzat pel cap de setmana del 4 i el 5 de febrer una recollida de signatures a Manresa, acompanyada d’una xerrada informativa, encesa d’espelmes, i concerts.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí