L’escola Paidos també compta amb un desfibril·lador automàtic

0
973

L’escola cooperativa ha posat en funcionament aquest passat gener el nou desfibril·lador extern automàtic (DEA) que pot fer front a les emergències de parades cardíaques. Professors i personal del centre han rebut formació sobre la utilització d’aquest dispositiu. Se suma així a la implantació dels altres 4 DEAs que l’Ajuntament de Sant Fruitós ha instal·lat a La Rosaleda, Les Brucardes, Pineda de Bages i Torroella de Baix.

L’aparell, que pot ser utilitzat sense necessitat de tenir coneixements professionals, genera una descàrrega elèctrica que, aplicada abans dels 10 minuts de la parada, pot salvar la vida de l’afectat. En cas d’aturada cardiorespiratòria el temps de reacció és fonamental. Les opcions de supervivència de la víctima disminueixen un 10% cada minut que passa sense rebre l’assistència adequada. Per això és tan important tenir un desfibril·lador extern a prop.

El desfibril·lador està situat a la sortida de les zones d’esbarjo, proper a les pistes esportives i de fàcil accés des de qualsevol punt de l’escola.

Imatge.  El mestre d’educació física, Jaume Ambròs, mostra el DEA.

Comunicació Escola Paidos

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí