Fundació Alícia ofereix una masterclass per combatre el malbaratament alimentari

0
887

Un grup de 3r d’ESO de l’institut Guillem Catà de Manresa ha participat en el primer taller de cuina del programa TAS de l’edició d’enguany de ‘Tu i Alícia per a la Salut,’ que porta la Fundació Alícia des del 2011, amb el suport de Mondelez International Foundation. Si bé l’any passat se centrava en els llegums, la temàtica del 2017 és el malbaratament alimentari i les activitats giren entorn la conscienciació de l’aprofitament del menjar.

La nutricionista i dietista que coordina el taller, Alba Adot, ens explica com treballen el malbaratament alimentari i com consciencien del menjar que s’arriba a llançar simplement perquè no compleix els estàndards del mercat.

La classe de 3r d’ESO del Guillem Catà de Manresa ha sigut l’escollida per encetar el cicle dels tallers. L’Aleix Calle i l’Estela Burgos són 2 alumnes que han participat en l’activitat, que acaba amb un concurs per grups per a veure quin equip fa el plat més ben amb 20 minuts, aprofitant el menjar. Ràdio Sant Fruitós vam fer una visita a Fundació Alícia el dia del taller.

En total, uns 620 joves de 3r d’ESO de 14 escoles catalanes participen en el programa TAS. La iniciativa arriba a 1.500 estudiants de secundària de més de 40 escoles arreu de l’Estat. Ens ho explica Alba Adot.

Ara l’Alba recorrerà amb furgoneta diversos punts de Catalunya i de l’Estat per portar aquest taller a les aules. Podeu recuperar una entrevista a la nutricionista i dietista de Fundació Alícia, Alba Adot al Sant Fruitós en Moviment del juliol del 2016 a ràdiosantfruitos.cat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí