Esteve Pla: “Volem que la gent gran tingui un company que els faci la vida més fàcil”

0
1128
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Qui no s’havia imaginat un segle XXI amb vehicles voladors o que viatgen en el temps, semblants al del ‘Coche fantástico’ o ‘Regreso al futuro’? Tot i que de moment sembla que encara ens haurem d’esperar una mica, ja podem dir que tindrem gossos que es comuniquen a través d’un collar i que reben informació d’un rellotge de mà. El santfruitosenc Esteve Pla, amb només 17 anys i juntament amb dos joves més, la Marina Figueres i el Joe Kirby, han creat Smartdog, una aplicació per millorar la vida de les persones grans. L’aplicació vol allargar l’autonomia dels avis i que es pugui vincular al metge de capçalera per controlar la salut del pacient. Esteve Pla, ens explica com està pensada l’aplicació.

Funciona a través de tecnologia passiva, és a dir, la persona que l’utilitza es pot despreocupar d’haver d’aprendre com funciona. Simplement cal portar un rellotge de canell que està sincronitzat amb el collar del gos. El collar rep la informació de possibles problemes de salut, com poden ser arítmies i s’encarrega d’avisar a un professional. A més, té la capacitat de parlar i comunicar-se amb l’avi o àvia, de manera que sembla que el gos estigui parlant, ja que té instal·lada una targeta amb frases com “Bon dia, vull sortir a passejar!” o “Tranquil·litza’t, la teva respiració s’està accelerant” que s’activen segons la informació que rep del rellotge de mà o segons estiguin programades. El gos fa de company “sentimental” de la persona gran i alhora estimula a l’avi a sortir o el calma i pot actuar sense haver de trucar als serveis sanitaris.

Una comparació que podríem fer és amb la pel·lícula de dibuixos animats ‘’Up’, en la que els gossos porten un collar que els permet parlar. De fet, l’equip de l’Esteve, amb la Marina Figueres i el Joe Kirby, es van inspirar en aquesta pel·lícula. Ells 3 han sigut els més joves de la 4a edició de l’Imagine Express 2017, un viatge creatiu intens de 4 dies per Barcelona, París, Londres i que acabava al Mobile World Congress, després de ser seleccionats al Festival de tecnologia i innovació iFest, el passat 20 de desembre a Barcelona. Xavier Verdaguer, de Imagine Creativity Center, ha sigut l’impulsor del concurs Imagine Express 2017, que ha permès als 3 joves guanyadors, fer el viatge de creació i desenvolupament de l’aplicació. Una experiència que per l’Esteve, més enllà de l’aprenentatge en coneixements de desenvolupament d’aplicacions, valora com un procés vital en el qual ha conegut a persones d’arreu del món que l’han fet créixer, també, personalment.

Ara toca buscar un inversor perquè els acrediti per tirar endavant el producte. Mentrestant seguiran treballant en un nou prototip i amb la imatge de Smartdog.

Esteve Pla i el seu equip, presentant Smartdog

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí