Orive: “El campus internacional és l’herència de Sant Fruitós Ciutat del Bàsquet”

0
833

Ho van avançar en el programa especial del dia de la cloenda de Sant Fruitós Ciutat del Bàsquet Català 2016: Sant Fruitós podria acollir el primer campus de bàsquet internacional a l’estiu. Doncs bé, la idea comença a agafar forma.

Carles Orive organitza des de fa mesos un campus de bàsquet pel mes d’agost a Sant Fruitós de Bages, juntament amb l’escola Paidos, l’Ajuntament i amb la North Atlantic Basketball Academy (N.A.B.A.) de Dublín.

La idea va començar amb la visita del director de la N.A.B.A a Sant Fruitós, Dermot Rusell, que va quedar sorprès del potencial basquetbolístic del poble i va proposar a Orive de fer un campus d’estiu, paral·lel a un altre que també s’estarà fent a Dublín. Ara mateix el Carles fa d’entrenador principal de la N.A.B.A a la capital irlandesa i des d’allà, ens ha explicat l’essència del projecte.

El Campus es farà al pavelló de l’escola Paidos i els jugadors s’hi podran apuntar per setmanes. Les dues primeres setmanes seran entrenaments per a noies que hagin nascut entre el 1999 i el 2005, és a dir, d’entre 1r d’ESO i 2n de Batxillerat. La segona quinzena estaria més enfocada a equips, tant masculins com femenins, tot i que també estarà oberta a jugadors de forma individual que s’agruparien amb 2 equips de la N.A.B.A, un de cadet i l’altre júnior. També es farien partits de pretemporada amb els equips.

Rusell, director de la N.A.B.A, vindrà a veure si hi ha algun jugador o jugadora amb potencial per donar-li una beca d’estudi per anar a Irlanda o bé als Estats Units.

De moment s’han interessat a venir al campus de Sant Fruitós jugadors d’Itàlia, Àustria, Finlàndia, Estats Units, País Basc i Valladolid, entre altres. Amb tot, el projecte està acabant de lligar caps per fer-se realitat i el Carles combina l’organització del Campus amb la seva feina d’entrenador principal al centre d’alt rendiment de la N.A.B.A a Irlanda. Ell mateix ens explica el seu dia a dia.


Els jugadors de la NABA tenen l’oportunitat de fer tornejos internacionals, com per exemple el que faran per Setmana Santa a Viena, amb 400 equips d’arreu del món.
Les persones que estiguin interessades a saber més coses sobre el Campus Internacional a Sant Fruitós poden escriure a naba.barcelona@gmail.com.

Imatge de Carles Orive en un entrenament a la N.A.B.A.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí