Mor Josep Noguera, mestre xarcuter de Cal Fusteret

0
1105
Imatge de Foto Isidre

“Inquiet”, de “cor gran” i “part important de l’Univers de Sant Fruitós de Bages”, així l’han definit amistats del poble avui, quan han sabut la notícia. Josep Noguera de Cal Fusteret ha mort aquest matí amb 73 anys, després de passar 25 dies a l’hospital per una embòlia patida la nit de la Festa de l’Arròs, el passat 26 de febrer.

El Josep era la 4a generació de cap de colla de l’Arròs de la família i si bé els últims anys hi treia el cap i ajudava a organitzar. Tot i que, sobretot després de la mort de la seva dona, la Conxita, havia decidit confiar plenament amb el relleu al seu fill, el Genís Noguera. La xarcuteria era la seva passió, que el va portar a viatjar a Alemanya i França, quan encara no estava de moda, per poder aprendre i millorar el seu negoci.

Qui sembra, recull. Noguera va rebre el premi Mestre Xarcuter de la Generalitat, de la mà de Maragall i un premi a la Fira Agroalimentària del 1990 pel bon gust creativitat de les plates de paté. Josep Noguera o ‘Fusteret’ com l’anomenaven, també va estar molt implicat en la vida del poble. Va ser jugador del Fruitosenc, cantaire a l’Agrupació Coral i actor del grup teatral als anys 60 i 70 amb qui havia actuat als Pastorets de Sant Fruitós. A més, va ser regidor de Festes a l’Ajuntament del poble als 70, amb Ignasi Tosa com alcalde.

L’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, valora així la pèrdua que viu el poble.

Segons ha informat la família, l’enterrament serà dissabte a les 11h del matí a l’Església del poble, on actuarà la Coral de Sant Fruitós de Bages.

Imatge de Foto Isidre

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí