El Festival de Música Clàssica de Sant Fruitós ja afina pel juliol

0
1051

La 23a edició del Festival de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages, Memorial Eduard Casajoana, repetirà escenari a Món Sant Benet aquest juliol.

La basca Ainoha Arteta, acompanyada del pianista Marco Evangelist, són el plat fort de la programació d’enguany que interpretaran ‘De la cançó a l’òpera i la sarsuela’, el segon dijous de mes.

La parella encarregada d’encetar el Memorial són Duo Baldo, format per Brad Repp, al violí i Aldo Gentileschi al piano. Ells presentaran “CONdivertimentoCERTO”, un concert apassionat i divertit per a tots els públics, segons afirma Mireia Pintó, cap de programació del Festival.

El 20 de juliol hi haurà el concert de violí i violoncel de Maria Solozobova amb el pianista Viladislav Bronevetsky amb “Grans trios romàntics”. La mezzosoprano Mireia Pintó i l’ensemble Arcattia interpretaran cançons del classicisme i del romanticisme amb peces de Haydn o Schumann, en un concert que han titulat “Paraules d’amor”. Mireia Pintó, presentava ahir la programació, amb una junta de l’Associació de Música Clàssica de Sant Fruitós renovada formada per Pep Creus, Carme Prat, Josep Baulenas, Pilar Garriga, Vladislav Bronevetzky i  ella mateixa, com a presidenta.

El Festival té un pressupost de 40.000€, 11.000 dels quals els posa l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages. A banda, el Memorial compta amb espònsors potents com són Denso, que finança part del pressupost del concert d’Arteta. L’alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, explica que el pressupost d’enguany pot comptar amb un plus econòmic, gràcies a la rebaixa de l’IVA.

El preu de les entrades és de 20 euros per concert, excepte el d’Ainhoa Arteta, que val 30€. L’abonament a tots els concerts és de 70€.

L’Ajuntament de Sant Fruitós està gestionant l’accés per la carretera de Sant Benet de Bages, que estarà tallada durant 4 mesos i que el preu de les obres ascendeix fins a 500.000 euros. Per tant, qui vulgui accedir al festival ho haurà de fer des de Navarcles o el camí de terra.

Imatge amb la junta de l’Associació, el regidor de cultura i l’alcalde de Sant Fruitós.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí