El TdR d’una estudiant de Sant Fruitós és un dels 10 millors de Catalunya

0
1198

La Sara Estruch cuidava del seu avi i li tractava les llagues dels peus provocades per la diabetis des de ben petita. Fins i tot algunes vegades li punxava insulina perquè la seva àvia no s’hi veia en cor. La proximitat amb aquesta malaltia i les ganes de ser metgessa han sigut la gran motivació del seu Treball de Recerca que ha fet a l’Institut Gerbert d’Aurillac de Sant Fruitós de Bages. Es tracta d’un treball valorat com un dels 10 millors a escala nacional, segons la Universitat Internacional de Catalunya.

El seu estudi, fet en anglès, compara els nivells de glucosa entre nenes de 10 i 12 anys. Algunes tenen diabetis i d’altres no, però totes practiquen esport. L’objectiu del seu Treball de Recerca era fer una predicció dels nivells de glucosa d’una persona diabètica tenint en compte els nervis.

El CAP del seu poble, a Sallent, li va cedir el material per poder analitzar els nivells de glucosa, una tasca rigorosa i constant que ja va començar a primer de batxillerat. Ara la Sara ha d’estudiar de valent per aconseguir el 12’8 que necessita per accedir al Clínic, a on a ella li agradaria anar.

Imatge. Sara Estruch amb el seu tutor del TdR, Christian Roig.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí