Alumnes del Gerbert d’Aurillac visiten el camp de Mathausen

0
1333

El projecte de memòria històrica que fan els estudiants de 1r de Batxillerat del Gerbert d’Aurillac arriba al seu punt més àlgid aquest cap de setmana. A través de l’assignatura d’Història del Món Contemporani, han fet recerca sobre la vida de dues víctimes de l’Holocaust al poble mortes al camp de Gusen: l’Artur Cura Bosch i l’Antònia Escalé Claramunt. Ara aniran a Àustria per visitar el camp de concentració de Mathausen i el de Gusen, un viatge que ha rebut ajuda econòmica de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, aprovada a l’últim ple.

La visita coincideix amb el Dia Internacional de l’Alliberament dels camps de concentració, el 7 de maig. A Àustria, se celebra una commemoració a les víctimes amb la intervenció de països de dins i fora d’Europa. La cap del Departament de Geografia i Història, Victòria Soler Compeny, és la coordinadora del projecte a l’institut Gerbert d’Aurillac de Sant Fruitós.

L’Institut se suma així al projecte de la Xarxa “Mai Més – Lluitem contra el feixisme” de l’Amical de Mathausen del qual també formen part els instituts del Pius i del Peguera de Manresa.

Imatge dels alumnes a punt per marxar cap a Àustria

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí