El ple de Sant Fruitós desestima la moció del PSC sobre l’estelada

0
1026

El ple de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages va desestimar ahir la moció presentada pel grup municipal del PSC que demanava la retirada de l’estelada de la plaça Onze de Setembre.

Presentava la moció el portaveu del grup municipal socialista, Tomàs Casero, al·legant que la de la plaça del Cobert, és una estelada molt ostentosa. Afegia que l’acord de ple de setembre del 2015 on es va aprovar penjar estelades a llocs concrets del municipi, no incloïa la de l’Onze de Setembre.

La portaveu del grup municipal d’ERC, Àdria Mazcuñán, argumentava que en cap moment l’acord de ple de setembre del 2015 no eximia la plaça Onze de Setembre de lluir la bandera i que en anys anteriors la plaça ja havia onejat l’estelada.

La portaveu del grup municipal de CiU, Mercè Casals, lamentava que el portaveu no assistís a la inauguració de la plaça el mes d’abril i preguntava per què la moció es presentava ara.

Casero va respondre que es tracta d’una bandera de 4 metres que consideren que és molt ostentosa.
El portaveu de Gent fent Poble, Xavier Racero, recordava que la bandera era un obsequi de l’ANC Sant Fruitós.

En el transcurs del ple de dijous a la tarda, els representants a l’Ajuntament van aprovar una moció de compromís, de tots els grups municipals, per garantir la igualtat plena i els drets de les persones i famílies lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals, intersexuals i altres (LGTBI+) a Sant Fruitós de Bages, per la NO-discriminació i la normalització i inclusió. Alguns dels acords respecte a aquesta moció són penjar la bandera de l’arc de Sant Martí les dates assenyalades del 17 de maig i el 20 de juny i fer accions de sensibilització als centres educatius del municipi.

Una altra moció aprovada i presentada conjuntament va ser de suport i adhesió a la continuïtat de la mineria al Bages. Una moció del Consell Comarcal del Bages a la qual s’adhereix l’Ajuntament de Sant Fruitós i que casa amb la moció que ja van aprovar el ple anterior.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí