Mathausen, una visita colpidora pels alumnes del Gerbert d’Aurillac de Sant Fruitós

0
980

Alumnes de batxillerat de l’assignatura d’Història del Món Contemporani de l’institut Gerbert d’Aurillac de Sant Fruitós, marxaven divendres cap a Àustria, per participar amb l’Amical de Mathausen en el Dia Internacional de l’Alliberament dels camps de concentració.

Els alumnes van veure la realitat dels camps de concentració nazis. Van visitar el camp de Mathausen i Gusen i van trepitjar les càmeres de gas, la pedrera on treballaven, els túnels on Hitler preparava el seu armament aeri i van veure fotografies representatives del dia a dia als camps.

Va ser un viatge retrospectiu històric que va colpir els alumnes de la classe. L’Esther Abadias i l’Aina Vallès, dues alumnes del centre, ens expliquen com van viure l’experiència.

Una experiència que tot i ser dura, recomanen a tothom.

Recordem que l’Institut Gerbert d’Aurillac forma part del projecte de la Xarxa “Mai Més – Lluitem contra el feixisme” de l’Amical de Mathausen del qual també formen part els instituts del Pius i del Peguera de Manresa i al qual també s’ha sumat l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages.

Imatge del grup d’alumnes de Sant Fruitós i Manresa que van anar a Àustria.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí