Sant Fruitós presenta avui el Cicle Formatiu de Grau Superior especialitzat en el vi

0
1339

La presentació pública del nou Cicle Formatiu de Grau Superior en Màrqueting i Publicitat en el sector vitivinícola és avui 23 de maig, a les 7 del vespre al Nexe- Espai de Cultura. La xerrada anirà a càrrec de la Sra. Mar Raluy, coordinadora territorial d’ensenyaments professionals a la Catalunya Central del Departament d’Ensenyament de la Generalitat. Durant l’acte també intervindran l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés i el director de l’INS Gerbert d’Aurillac, Lluís Virós. A la xerrada, s’explicarà en què consisteix aquest nou cicle formatiu, quines particularitats té, com s’hi pot accedir i quines són les principals sortides laborals.

L’Institut Gerbert d’Aurillac acollirà el grau de Formació Professional el nou curs 2017/2018  i aquesta setmana obrirà el procés d’inscripció. S’ofereixen 30 places i caldria assolir-ne un mínim de 15 per engegar el nou curs.

Com ja va avançar el director de l’institut, Lluís Virós, dues de les matèries del grau comptaran amb una sala de tast de vins gestionada a través de l’Ajuntament. La sala serà el Nexe, on ja hi haurà el material i els recursos necessaris per treballar.

El de Sant Fruitós de Bages serà el segon grau públic en relació al màrqueting i el vi que es fa a Catalunya. L’Institut d’Alella al Maresme ofereix un grau superior semblant. Ho explicaven ahir en roda de premsa el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central, Antoni Massegú, l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, el director de l’institut Lluís Virós i la gerent del Celler del Mas de Sant Iscle, Rosa Vilanova.
Massegú posava èmfasi en el fet que els Cicles Formatius han de donar resposta al territori.

Es tracta d’un grau dual, això vol dir que oferirà pràctiques remunerades als estudiants durant el segon any de la formació. De moment el Mas de Sant Iscle i el celler Abadal ja hi estan interessats. La gerent del Celler del Mas de Sant Iscle, Rosa Vilanova, creu en la formació professional per aconseguir la difusió i projecció del vi de la comarca.

L’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, explicava el procés d’adjudicació del grau al poble.

La regidora d’Ensenyament, Mònica Cruz, també va assistir a la roda de premsa. Defensava així l’aposta que han fet des del consistori.

Poden accedir al grau alumnes amb el títol de Batxillerat, els que superin la prova d’accés a Cicles formatius de Grau superior i que hagin superat la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 anys. També podran cursar el grau persones que tinguin o facin 19 anys al llarg del curs i que superin unes proves d’accés. El Cicle Formatiu tècnic de Grau Superior en Màrqueting i Publicitat en el sector del vitivinícola compta amb la col·laboració de la D.O. Pla de Bages i el Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages.

Imatge d’esquerra a dreta, Mònica Cruz, Joan Carles Batanés, Rosa Vilanova, Antoni Massegú i Lluís Virós.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí