Un centenar de persones de diferents cossos professionals i de voluntaris participen en un simulacre a la zona de la Torre del Sanmartí

0
692
bty

A primera del matí de dissabte saltava l’alarma d’un incendi a la zona de la Torre del Sanmartí a Sant Fruitós de Bages, en una operació de simulacre. A la zona dels fets, s’hi han desplaçat ràpidament Policia Local i Mossos d’Esquadra que s’han encarregat de tallar l’avinguda de Lluís Companys per tal que la resta de cossos poguessin actuar tranquil·lament per la zona. Membres de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil també han col·laborat en les tasques de control d’accessos a la zona i informant la població que passava per allà. Podeu veure imatges al facebook de Ràdio Sant Fruitós.

En un moment s’ha instal·lat els Punts de Trànsit de Bombers i les ADF i s’ha activat a l’ADF Pla de Bages que és la més propera a la zona. A l’incendi hi han desplaçat tres vehicles lleugers, un camió i dues cisternes d’aigua que anaven passant pel punt de trànsit per tal de rebre un plànol de la zona on estava cremant l’incendi. Com que calien més mitjans s’ha activat a l’ADF Tres Branques que en pocs minuts estava donant suport a l’ADF Pla de Bages. També s’hi han incorporat Bombers de Sallent i del parc de Bombers de Manresa per tal de treballar conjuntament en els dos flancs d’atac a l’incendi. Durant l’extinció també s’ha simulat un ferit que s’ha hagut d’extreure de la zona calenta i atendre pels serveis sanitaris.

En finalitzar la maniobra d’encerclament i extinció de l’incendi, membres del GRAF han fet una crema controlada mentre anaven explicant l’evolució del foc i els Agents Rurals ha explicat com treballen per tal d’enverinar l’inici i l’origen del foc.

Un cop recollit tot, al Punt de Trànsit s’ha fet un intercanvi d’opinions i valoracions de tots els membres actuants. L’escena impressionava pel nombre de cossos que s’hi han desplaçat. Hi han actuat Mossos d’Esquadra, Policia Local, Bombers, GRAF (Bombers del Grup de Reforç en Actuacions Forestals), Agents Rurals, Protecció Civil de Sant Fruitós i de Manresa, SEM (Servei d’Emergències Mèdiques) el Punt de Trànsit de la Federació d’ADF del Bages, les ADF Tres Branques (Balsareny, Gaià i Sallent.) i l’ADF Pla de Bages (Manresa, Sant Fruitós de Bages i Sant Joan de Vilatorrada). Al simulacre també hi ha assistit l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés i els regidors de protecció civil de Sant Fruitós Tomàs Casero i de Manresa Jaume Torras. També el delegat d’interior a la Catalunya Central, Eduard Freixedes.

Imatge ADF Pla de Bages

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí