TOP 5: Els llocs més atractius de Sant Fruitós de Bages

0
1948

Catalunya és famosa pels quilòmetres d’aigua blava de les seves costes, per les muntanyes dels Pirineus i per les seves festes tradicionals: des dels castellers fins a La Patum. Un dels encants més grans, però, i que sovint passa més desapercebut, són els petits municipis. A la Catalunya Central n’hi ha molts, i un d’ells és Sant Fruitós de Bages, que combina l’experiència gastronòmica amb les petjades del seu passat.

La guia turística Cecília Vila repassa els cinc principals atractius del municipi:

– Món Sant Benet

És un projecte cultural, turístic i de lleure que fusiona l’art medieval, la natura i la gastronomia en un mateix entorn natural. Així, Món Sant Benet ofereix cinc espais: el monestir – un monument medieval que, alhora, va ser residència d’estiueig del pintor Ramon Casas -, Casa de l’Amo, l’Hotel Món – amb els restaurants Món i L’Ò -, la Fàbrica – amb el restaurant La Fonda – i el centre internacional de recerca en cuina, Fundació Alícia.

– Mas de Sant Iscle

Ideal per fer un tast de vi, també alberga concerts durant l’estiu. La propietat del Mas de Sant Iscle, documentada de l’any 950, ofereix visites guiades per conèixer tot el procés d’elaboració del vi. El celler pertany a la Denominació d’Origen Pla de Bages.

– La ruta de la sèquia

Des de Balsareny fins al Parc de l’Agulla, la ruta de la sèquia travessa el municipi de Sant Fruitós a l’altura de Pineda de Bages. La séquia de Manresa es va començar a construir l’any 1339 per fer front a la falta d’aigua que provocaven les sequeres. Recorre uns 26 quilòmetres fins a arribar al llac artificial de l’Agulla amb l’escàs desnivell de 10,63 metres.

– Nucli antic de Sant Fruitós de Bages

El nucli històric més antic de Sant Fruitós de Bages encara conserva el nom i la disposició originals de la sagrera, és a dir, la concentració de cases al voltant de l’església parroquial. L’església de Sant Fruitós es va construir el segle XII. És d’estil romànic, tot i que va patir importants reformes gòtiques al final del XVII. Els elements més destacats de l’edifici són el campanar i el cimbori.

– Temps d’Spa i Can Ladis

Un dels atractius és la combinació que ofereixen conjuntament Temps d’Spa i el restaurant Can Ladis. Així l’usuari fusiona l’experiència relaxant de l’Spa amb un àpat, diari o de cap de setmana, al conegut marisquer santfruitosenc.

 

A més del monestir, el terme de Sant Fruitós compta amb diverses esglésies i ermites medievals amb un gran atractiu arquitectònic, com les romàniques Sant Sebastià de les BrucardesSant Jaume d’OlzinellesSanta Anna i Santa Maria de ClaretSant Iscle i Santa Victòria, o la gòtica de Sant Valentí.

D’altra banda, el calendari festiu té una cita molt important el diumenge de Carnestoltes. Es tracta de la Festa de l’Arròs, declarada d’interès turístic per la Generalitat de Catalunya. El principal esdeveniment cultural també és el Festival Internacional de Música Memorial Eduard Casajoana, que ofereix un concert setmanal de música clàssica durant el mes de juliol.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí