Sant Fruitós fa un reconeixement institucional a la futbolista Paula Fernández

0
923

La futbolista santfruitosenca Paula Fernández s’ha proclamat, aquest diumenge, campiona de l’Eurocopa amb la selecció espanyola de futbol femení en categoria sots-19. Com a agraïment, l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha fet un reconeixement públic a la centrecampista. L’acte, obert a tota la ciutadania, s’ha dut a terme aquest dimecres a la Sala Polivalent del Nexe-Espai de Cultura. Una cinquantena de amics, familiars i veïns s’hi van acostar per agraïr a Fernández la seva tasca dins del món del futbol i, sobretot, aquesta última medalla.

Així, el regidor d’esports de l’ajuntament, Tomás Casero, va destacar que “el nom de Sant Fruitós torna a estar al món de l’esport” i que acompanyaran la futbolista allà on vagi. Així ho explicava:

D’altra banda, el primer tinent d’alcalde i alcalde accidental, Xavier Racero, remarcava el caràcter tenaç i humil de Fernández i afegia que “és un orgull com a poble” comptar amb una jove promesa com ella. Racero, a més, ha destacat els origens de la futbolista, l’escola Paidos, i li va fer entrega d’un reconeixement. Escoltem-lo:

Sota un allau d’aplaudiments on el públic va posar-se dempeus, Paula va agraïr al municipi i a l’ajuntament l’acte de reconeixement. La jove santfruitosenca, a més, explicava que aquesta setmana ja viatja a Málaga per començar els entrenaments. “És un equip que té un bon projecte pel futbol femení”, assegurava.

La final de diumenge es va disputar contra la selecció francesa en un partit molt igualat fins al minut 90, on les espanyoles van guanyar amb tres gols. L’equip de Fernández va remuntar fins a dues ocasions el marcador amb els gols de Patricia Guijarro als minuts 18 i 90, i el de Damaris Egurrola al minut 85. La figura de la Paula ha estat cabdal per guanyar l’Eurocopa, ja que ha estat l’autora del llançament del corner que va permetre un dels gols de la selecció. Pere Flores i Paula Fernández ho expliquen:

Fernández, doncs, defensarà aquesta temporada els colors del Málaga FC, després de formar part de l’equip del Barcelona B. La centrecampista santfruitosenca ha estat a la pedrera blaugrana des dels 14 anys i ha passat per les files de l’Escola Paidos i del CE Manresa. Abans, però, Fernández va debutar a la selecció espanyola en l’Europeu d’Islàndia 2015 i, posteriorment, al campionat continental de Bielorússia 2016 i el Mundial de Jordània, el mateix any, en categoria sots-17.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí