Sant Fruitós inicia el curs escolar amb dades positives

0
1177

Aquest és l’ambient que s’ha viscut a les escoles santfruitosenques en l’inici del curs escolar.

Fins a 1.765 alumnes s’han matriculat als centres educatius del municipi per aquest curs 2017-2018, 31 estudiants més que l’any anterior. Així, la Llar d’Infants, Pla del Puig, Monsenyor Gibert, Paidos i l’INS Gerbert d’Aurillac han obert les seves portes un any més per iniciar el nou curs acadèmic.

Tot i que la tendència al Bages és de menys alumnes d’infantil i primària, aquest no és el cas de Sant Fruitós que pràcticament manté les dades respecte el curs 2016-2017. Les places de la llar d’infants, a més, no són definitives ja que les inscripcions estan obertet tot l’any. Així ho explica la regidora d’Educació, Mònica Cruz:

Tal com explica Cruz, la llar d’infants compta, a data d’avui, amb 93 inscrits – 4 d’ells a P0, 42 a P1 i 47 a P2-, davant dels 90 del curs anterior. Pel que fa a l’escola Pla del Puig, enguany té un total de 197 alumnes, d’edats compreses entre els 3 i els 12 anys. Això suposa 8 persones més que l’últim curs. A l’escola Monsenyor Gibert, la diferència entre els dos cursos escolars és només d’un alumne més. Així, aquest any ha començat les classes amb 351 alumnes d’infantil i primària. En el cas de l’escola Paidos, que ofereix plaça des de P0 fins a 4t d’ESO, compta amb un total de 718 alumnes, 15 més que el curs anterior. I, finalment, l’INS Gerbert d’Aurillac, enguany té 4 estudiants més, de forma que compta amb 406 inscrits a les aules des de l’1r d’ESO fins a 2n de Batxillerat.

Les novetats a les aules

Enguany, a més, l’escola Paidos inicia el curs amb un projecte transversal que es treballarà des de la Llar d’infants fins a 4t d’ESO. El projecte es basa en el món de la televisió amb el que es potenciarà el desenvolupament de les habilitats comunicatives dels alumnes. Paral·lelament, els alumnes de la Llar d’infants i d’Ed. Infantil gaudiran d’un nou pati, més ampli i dissenyat per afavorir el desenvolupament motriu dels infants.

Una altra novetat és la que ofereix l’INS Gerbert d’Aurillac, que proposa un cicle formatiu de màrqueting i publicitat en el sector vitivinícola. Aquest estudi, que començarà el 25 de setembre, combina els estudis a l’aula amb les pràctiques a les empreses del sector. La regidora d’educació ho explica:

El nou curs escolar a Sant Fruitós ha començat, també, amb obres de millora als mateixos centres educatius. Aquest és el cas, per exemple, de Monsenyor Gibert, que estrena zona d’esbarjo.

L’escola d’adults

L’escola d’adults arranca el curs 2017-2018 amb 5 propostes de formació. 

El curs de preparació a la prova d’accés als cicles de Formació Professional
de Grau Mitjà va dirigit a aquelles persones que no disposin del graduat en Educació Secundària Obligatòria. El currículum del curs desenvoluparà competències comunicatives i socials, una part cientificotecnològica i una part matemàtica.

Els assistents al taller de memòria i activitats culturals realitzaran diverses activitats per tal d’exercitar la memòria i mantenir al dia els coneixements bàsics.

Pel què fa als cursos de català, s’ofereixen dos nivells. El nivell bàsic (B1-b2-b3) vol que les persones no catalanoparlants puguin desenvolupar les habilitats de comprensió i producció orals per tal de resoldre en català les necessitats de la vida quotidiana. Pel què fa al nivell de suficiència (C) té l’objectiu d’assolir un bon
domini de la llengua general.

Els cursos d’anglès de nivell A1 i A2 volen proporcionar els coneixements i la pràctica necessaris per tal de poder desenvolupar-se en llengua anglesa. Els alumnes que ho desitgin podran presentar-se als exàmens de nivell A2 de Trinity en finalitzar el curs.

Pel que fa als cursos d’informàtica és realitzaran 3 modalitats: d’octubre a
desembre s’oferirà un curs de ofimàtica bàsica, de gener a març de retoc
fotogràfic i d’abril a juny s’impartirà un curs per tal de dominar internet i les
xarxes socials.

L’ajuntament, doncs, ha programat una sessió informativa pel proper dimecres 20 de setembre, a 2/4 de 8 del vespre, al Nexe-Espai de Cultura, per tal de detallar els cursos i resoldre els dubtes que puguin sorgir entre els assistents. Tots els cursos es duran a terme a l’edifici Nexe – Espai de Cultura i s’iniciaran el propers 2 i 3 d’octubre. Les inscripcions poden realitzar-se a l’àrea de serveis a les persones de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, al carrer Padró 72-74.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí