David Checa i el seu equip comencen el Mundial de Resistència guanyant al Bol d’Or

0
990

PERE FLORES. David Checa i l’equip GMT94 Yamaha han començat la defensa del seu títol de Campions del Món de Resistència amb una victòria a la primera cursa de la nova temporada; el Bol d’Or disputat aquest cap de setmana al circuit francès de Paul Ricard.

Al final de les 24 hores de la cursa que va començar dissabte a les 3 de la tarda i va acabar diumenge a la mateixa hora, l’equip del pilot de Sant Fruitós va treure 9 voltes d’avantatge, el BMW Motorrad By Penz13 i una més a l’equip oficial Honda que va acabar tercer. Pel que fa als altres favorits del campionat del Món de l’especialitat, l’equip Suzuki SERT va acabar setè i l’FCC-TSR Honda sisè mentre que Kawasaki i Yamaha Yart van haver d’abandonar al llarg de la cursa per diferents motius.

La formació de Checa va estar alternant-se al capdavant de la classificació de la cursa a partir de la segona hora amb l’equip FCC-TSR i amb els pilots de Suzuki a una volta de distància. Tot i aquesta posició no van tenir una nit tranqui·la, ja que una penalització per una entrada a pit-lane incorrecta de Mike di Meglio i un altre incident ocorregut a primera hora del matí de diumenge quan Niccolò Canepa es va quedar sense gasolina a 100 metres de boxes abans de fer el relleu, els van impedir consolidar el primer lloc abans d’afrontar l’últim terç de la prova.

Els problemes tècnics de Suzuki primer i FCC-TSR després, van donar al GMT94 Yamaha la tranquil·litat de poder fer un plantejament més conservador al llarg de les últimes hores i no posar en perill la fiabilitat de la seva moto per acabar la cursa en primera posició.

A la classificació del Campionat del Món, l’equip del Santfruitosenc ocupa el primer lloc amb 60 punts seguit del BMW amb 43 i Honda amb 42.

La pròxima cursa d’aquesta temporada que ocupa dates de dos anys diferents, seran les 24 Hores de Le Mans que es disputaran a l’Abril de l’any que ve.