Món Sant Benet celebra el 10è aniversari amb un acte institucional i una festa popular

0
859

Tres-centes persones participen en l’acte institucional del 10è aniversari de Món Sant Benet que es va dur a terme ahir al vespre. La celebració, però, culminarà dissabte amb una gran festa popular gratuïta amb activitats, tallers, espectacles i visites.

L’acte institucional ha reunit una àmplia representació del teixit econòmic, social i polític del país, amb moltes persones vinculades amb la creació i consolidació del projecte de Món Sant Benet

El president de la Fundació Catalunya La Pedrera, Germán Ramón-Cortés, ha destacat tant l’èxit dels darrers 10 anys com la posada en marxa d’un nou projecte per convertir Món Sant Benet en un centre de referència en l’àmbit de l’alimentació, la salut i el territori.

Ramón-Cortés afegeix que “el nou projecte serà també un revulsiu per a la Fundació, que passarà a tenir dos grans pols d’activitat: La Pedrera i Món Sant Benet”.

Per la seva part, la directora general de la Fundació, Marta Lacambra, ha recordat l’important esforç necessari per posar en marxa Món Sant Benet però sobretot que “amb aquesta celebració d’avui es tanca una etapa exitosa i en comença una altra plena d’il·lusió”.

Món Sant Benet, doncs, clou la celebració dels actes del 10è aniversari aquest dissabte amb una festa popular. La jornada, gratuïta, comptarà amb un ampli ventall d’espectacles i activitats, visites i tallers per descobrir els diferents espais.

La festa popular de dissabte

El programa arrenca a les 11 del matí farcit de propostes per a tots els públics. Clown i dansa conviuran amb actuacions musicals de gran qualitat. En destaca el premiat espectacle d’acrobàcies i la música  del conjunt finalista d'” Oh Happy day” A grup vocal.

Pels més petits, el cartell preveu activitats lúdico-dinàmiques, que van des de jocs d’habilitat i enginy amb fusta a descobrir l’obra de Shakespeare. Simultàniament, s’oferiran una quinzena de tallers infantils d’alimentació i ciència, des d’elaboracions de receptes sanes i saludables a analitzar la qualitat medi-ambiental del riu Llobregat.

Pels grans, la Fundació Alícia, centre mundial de referència en innovació i investigació gastronòmica, instal·lat a Món Sant Benet, mostrarà la seva tasca als adults a través de tallers d’alimentació saludable. S’escenificarà la tasca que fa Alícia per millorar l’alimentació de les persones i s’aprofundirà, a través d’exemples que els mateixos assistents hauran d’elaborar, en com ha de ser una dieta saludable.

Els 10 anys de Món Sant Benet han estat també els protagonistes de l’espectacle multimèdia que es van projectar diumenge a la façana de La Pedrera. El Passeig de Gràcia es va omplir de curiosos per veure “Els colors de la terra”, que va posar èmfasi en els valors i la qualitat estètica del món de l’alimentació i la qualitat plàstica de l’agricultura, el producte, el territori i el paisatge.

 

Imatge de Món Sant Benet

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí