La festa dels 10 anys de Món Sant Benet és un èxit de participació

0
817

Món Sant Benet va culminar aquest dissabte la celebració del seu desè aniversari amb una gran festa popular oberta a tota la ciutadania. El temps no va aturar als centenars de persones que no es van voler perdre l’esdeveniment que va permetre descobrir l’equipament i els projectes que s’hi duen a terme.

La jornada va comptar amb espectacles i tallers per a petits i grans. Un dels moments més àlgids es va viure al migdia, amb l’espectacle d’acrobàcies i música en viu “Violeta“, de La Persiana i “Venacio y los jóvenes de antaño”. Tot i la pluja, l’organització també en destaca la gran afluència que hi va haver al vespre, el concert de La Locomotora Negra, que va haver de canviar d’ubicació.

El teatre còmic de Claret Papiol i la música del conjunt finalista d'”Oh Happy Day” A grup Vocal, van comptar també amb la complicitat dels assistents. L’artista, referent de la renovació del llenguatge del pallasso clàssic, va descobrir Món Sant Benet als visitants  amb un punt de vista còmic. Per la seva part, el cor va oferir una llarga llista d’actuacions per tots els racons del Monestir. Escolteu-ne un fragment:

L’altre plat fort de la jornada van ser les activitats per als més petits. Els tallers d’alimentació i ciència infantils –n’hi havia més d’una dotzena– van arribar al ple durant tot el dia. També van ser molt seguides les activitats i jocs per a la mainada situats a l’exterior.

Alguns dels participants als tallers i activitats ens van explicar:

Pel que fa als grans, ressaltar que els tallers de la Fundació Alícia, adreçats a descobrir el treball que fan per millorar l’alimentació de les persones i per donar eines per assolir una alimentació sana i equilibrada.

La possibilitat de conèixer el Monestir i l’antiga residència del pintor modernista Ramon Casas de forma gratuïta va atraure molts visitants durant tota la jornada. La intensiva restauració que s’hi va dur a terme amb la posada en marxa del projecte de Món Sant Benet, l’ha convertit en un dels conjunts monàstics medievals més ben conservats de Catalunya.

Ho destacava també un dels visitants:

Durant la festa es va projectar l’audiovisual “10 anys d’emocions”, que recull la tasca del que ha estat aquesta primera dècada de Món Sant Benet i que l’ha convertit en un referent cultural i empresarial a Catalunya.

En paral·lel es va poder conèixer la tasca que desenvolupa de la Fundació Catalunya La Pedrera per transformar i millorar la societat. S’hi van donar exemples dels projectes que s’estan duent a terme com per exemple apropar la cultura a les persones, preservar i millorar el patrimoni cultural i mediambiental; accions d’innovació educativa promovent les vocacions científiques entre els joves; i millorar l’alimentació de les persones.

Imatges de Món Sant Benet

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí