Sant Fruitós es concentra per demanar la llibertat de Sánchez i Cuixart

0
1082

Un centenar i mig de santfruitosencs es van concentrar ahir per demanar la llibertat dels líders de l’ANC i d’Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Ho van fer per partida doble: a les 12 del migdia, coincidint amb l’aturada de les empreses, i a les 8 del vespre, com a la resta de municipis i ciutats de Catalunya.

Durant l’aturada del migdia, l’alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, va demanar un aplaudiment de suport als líders de les entitats sobiranistes. Al seu torn, el regidor Xavier Racero va llegir el manifest “Les nostres idees sempre seran lliures” de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), on es deixa clar que s’ha privat de llibertat a dues persones que “no han comès cap delicte” i que si empresonen els dos Jordis “ens empresonen a tots”. D’aquesta manera, el manifest denuncia que “l’Estat espanyol va tornar a creuar una línia vermella” i denúncia que el seu “objectiu final és desactivar tota la societat civil”.

Els representants santfruitosencs també van denunciar, a través del discurs, que des d’aquest dilluns a la Unió Europea hi ha presos polítics, i van afegir que “Europa no pot continuar donant l’esquena a Catalunya davant accions pròpies d’una dictadura”. Els qui no van concentrar-se allà, ho van fer davant dels seus negocis.

Desenes de veïns també es van aplegar al vespre, de nou, davant l’Ajuntament per rebutjar la decisió de la jutgessa Lamela.

A la comarca

A Manresa, unes 5.000 persones, segons fonts oficials, van reclamar la llibertat de Sànchez i Cuixart. Els concentrats van sortir abans de les 7 en columnes des dels diferents barris de la ciutat per aplegar-se davant la plaça major, on van aixecar milers de cartells per protestar contra la repressió de l’estat i l’empresonament dels líders de les entitats sobiranistes.

Hi havia quatre grans pancartes sota les arcades de l’Ajuntament. A una d’elles s’hi llegia la paraula “Democràcia!”, i les més grans tenien lemes com “La repressió no decidirà per nosaltres”.  Han demanat llibertat immediata de Cuixart i Sànchez, i han acusat l’Estat d’actuar com una dictadura. Així ho han dit les entitats sobiranistes del Bages que han elaborat un manifest on també asseguren que “no estan sols” i que seguiran lluitant per una República Catalana des del carrer. L’acte es va tancar amb l’encesa d’espelmes i l’himne dels segadors.

Tots les municipis del Bages van fer les seves respectives concentracions, però en destaquem la de Navarcles, on unes dues centes persones van fer una marxa silenciosa que va acabar a la Plaça de la Vila. Els assistents duien una pancarta que hi deia “Llibertat Jordis” i un d’ells portava una màscara d’anonimat i estava emmanillat com a símbol de protesta a la repressió.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí