Sant Fruitós es volca contra la violència de gènere

0
1565

El Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) de Manresa ha atès gairebé 200 dones a mitjans de novembre d’aquest any, 118 de les quals per violència masclista. La majoria d’elles són de nacionalitat espanyola, d’entre 30 i 45 anys. A Catalunya, però, ja han mort 8 dones en mans de les seves parelles en el que portem d’any, i només dues van denunciar-ho abans. Aquestes dades són alarmants i és per això que el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra la Dona, el 25 de novembre, segueix sent una jornada de conscienciació i sesibilització per lluitar contra aquest problema.

Així, dins d’aquest context, l’Ajuntament realitzarà una campanya de sensibilització liderada per les dones que participen en el projecte Impulsa, un programa per tal d’afavorir la inserció laboral de dones amb situació d’exclusió social. Consistirà en una parada informativa que s’ubicarà davant del supermercat Consum des de les 10 del matí i fins a la 1 del migdia, el mateix dissabte 25 de novembre. Així, el grup, format per una vintena de dones, informaran sobre els serveis i recursos que s’ofereixen a les dones des de les diferents institucions, i es donaran punts de llibres i llaços liles elaborats per elles mateixes.

En aquest punt també es repartirà el manifest conjunt que han elaborat amb l’entitat Dones per Sant Fruitós. Durant tot el cap de setmana la façana de l’ajuntament lliurà el llaç lila per tal de denunciar la violència de gènere.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí