S’inicia el procés de licitació per l’execució de les obres de la carretera de Sant Benet

0
867

Ja fa uns mesos que la carretera de sant Benet està tancada. Un pas que permetia arribar a Món Sant Benet sense haver d’entrar al municipi de Navarcles, i que també permetia als veïns d’aquell municipi poder fer dracera – depenent d’on es dirigissin.

Des de llavors, són molts els santfruitosencs i navarclins que es pregunten quan es tornarà a obrir el tram de la carretera tallat.

Ara, l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha anunciat que aprova la licitació pel contracte
d’obres del projecte per a la protecció contra la caiguda de roques a la carretera de Sant Benet de Bages. Un cop finalitzi el termini per tal que les empreses puguin presentar-se al
concurs, l’empresa adjudicatària haurà d’iniciar els treballs per obrir la carretera al públic, que és previst que sigui durant el proper mes de març.

El consistori recorda que el cost del projecte s’eleva a 530.000€ i ho assumirà majoritàriament l’Ajuntament i una part la Fundació Calalunya La Pedrera.

L’accés principal a Sant Benet de Bages, que al final de març es va veure afectat per una esllavissada, es manté tancat. Un informe tècnic elaborat per l’equip de geòlegs contractats pel consistori va concloure, el mes d’abril passat, que els treballs per estabilitzar el talús tindran una durada d’entre tres i quatre mesos. L’Ajuntament va estudiar altres propostes per tal de posar-hi solució com més aviat millor, però aquesta és la que es va considerar més viable i segura. Els treballs preveuen posar una malla d’alta resistència i una barrera dinàmica a la part superior.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí