L’ADF Pla de Bages, amfitriona a les jornades de formació per la campanya d’estiu

0
771
adf

Fins a 70 voluntaris de les set ADF de la comarca del Bages i Moianès han participat aquest dissabte a la primera de les Jornades Tècniques organitzades per la Federació d’ADF d’ambdues comarques.

Així, Amics del Bosc, Defensors del Bosc, Pla de Bages, Bages Oriental, Quercus, Tres Banques i Els Cingles van rebre coneixements de diverses tècniques d’intervenció sanitària: des de fer un repàs a tot el que s’ha de dur a la farmaciola i com s’utilitza un Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA), com es fa la Posició Lateral de Seguretat (PSL) i la Reanimació Cardio Pulmonar (RCP), així com un repàs de com actuar davant una OVACE, Obstrucció Via Aèria Cossos Extranys.

Aquesta ha estat la primera de cinc jornades que es volen celebrar als diferents municipis d’on són les ADF per tal d’aconseguir, també, una relació entre els mateixos voluntaris per poder millorar la coordinació a l’hora d’actuar en un incendi. El cicle de tallers vol acabar amb un simulacre amb tots els organismes involucrats en l’extinció dels incendis forestals.

Els tallers es va dur a terma al Palau Firal de Manresa, base de l’ADF Pla de Bages, ambfitriona d’aquesta primera jornada. La propera serà el mes de febrer a Balsareny, amb l’ADF Tres Branques com a amfitriona.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí