Txell Bonet i Marta Forn agraeixen el suport als Músics per la Llibertat de Sant Fruitós

0
1015

Ja fa vuitanta nits que, incansablement, un grup de músics amateurs -format per petits i grans- es reuneix davant de l’Ajuntament de Sant Fruitós per tocar El Cant dels Ocells a les nou de la nit. Ho fa sense interrupció, perquè rebutjen l’empresonament dels polítics que des de fa mesos han estat privats de llibertat. I aquesta manca de llibertat tampoc té treva.

La iniciativa va néixer de la santfruitosenca Anna Ortega. Remarca que només va tocar sola la primera nit i, des de llavors, l’han acompanyat un grup de músics que s’entreguen cada nit per la causa. Així ho explicava a la primera part de l’acte que donava el tret de sortida a la Festa Major d’hivern: el pregó. I és que l’Ajuntament de Sant Fruitós va anunciar que seria un acte emotiu ple de sorpreses. La més gran de totes: Txell Bonet -i el seu fill- (dona de Jordi Cuixart) i Marta Forn (germana de Joaquim Forn) eren presents a l’acte. No es volien perdre l’oportunitat de poder agrair la iniciativa a l’Anna Ortega que a hores d’ara s’ha extès a més de 50 pobles i ciutats – de Catalunya i de l’extranger.

La seva presència, força i gratitut van encoratjar als Músics per la Llibertat a seguir tocant cada vespre amb constància. Però “l’escalf humà” d’aquella sala també va esperançar i donar suport a les familiars que, asseguraven, que se’ls fa “un nus a la gola” en veure la resposta del poble català, tal com assegurava Bonet. Forn, per la seva banda, també afirmava que “la força de la gent” és el que els ajuda a tirar endavant. I és que van visitar Sant Fruitós de Bages després d’haver fet un viatge exprés per veure els seus familiars. Una d’aquelles visites que dura 40 minuts i es fa a través d’un vidre. Tot i així, el temps va ser suficient perquè Cuixart pogués fer arribar el missatge a la seva dona: que estava molt agraït per la iniciativa d’Anna Ortega.

Una altra sorpresa va ser que els Músics per la Llibertat van tocar El Cant dels Ocells al mateix acte. Així, la sala del Nexe-Espai de Cultura, va protagonitzar una primera part d’un acte emotiu i encoratjador que va culminar, també, amb consignes de “llibertat” que va posar dempeus al públic.

El Cant dels Ocells ahir al pregó:

Consignes de “llibertat”:

La segona part de l’acte es va dedicar al pintor santfruitosenc Alfred Figueras, que protagonitza els actes de l’any 2018. I, per acabar, es va fer el pregó jove de la Festa Major d’hivern de Sant Fruitós de Bages, a càrrec de l’entrenador de l’escola de futbol del poble, Jesús Vidal, i el pregó senior, del dissenyador i artesà Pep Creus. L’acte també va comptar amb la col·laboració de l’Agrupació Coral de Sant Fruitós de Bages. [ampliarem la informació d’aquestes dues parts de l’acte]

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí