Txarango converteix Sant Fruitós en un clam per la llibertat

0
923

El popular grup Txarango va fer parada a Sant Fruitós de Bages pel concert de la Festa Major d’hivern el passat divendres 26 de gener. I és que el pavelló d’esports del municipi es va omplir de gom a gom en un concert marcat, sobretot, per la reivindicació i les proclames d’independència i de llibertat pels presos polítics.

Aquests clams de llibertat es van sentir, en gran mesura, durant la cançó “Agafant l’horitzó”, amb una lletra que van crear pel referèndum de l’1 d’Octubre i que, segons explicaven al concert, “havia de d’acompanyar amb alegria el fet de posar una papereta en una urna”. Unes paraules que van acompanyar d’esperança, il·lusió i democràcia, però també exigint la llibertat dels presos polítics “perquè això no passi mai més enlloc contra ningú”. Escoltem-los:

El grup va omplir de festa i espectacle el recinte esportiu, combinant cançons dels primers discs i dels últims en un esclat d’eufòria entre els assistents. “La vuelta al mundo”, “Músic de carrer”, “Obriu les portes”, “El tren del temps”, “Som Foc”, etcètera, són algunes de les lletres que van sonar durant la nit. Com en l’exemple anterior, no van faltar les reflexions socials amb el missatge crític contra la política migratòria que marquen l’últim treball del grup, uns apunts que ja marquen l’ADN del conjunt.

Amb la música de “Meravellós regal” de fons, el grup es va acomiadar però deixava entreveure que tenien una sorpresa final. Així arribava un dels moments més emotius de la nit: “Compta amb mi”, amb l’acompanyament del piano i cantada per tots els seguidors. El joc de llums, l’espectacle entre els components de la banda i la resposta del públic van fer del concert la cirereta del pastís de la Festa Major d’hivern de Sant Fruitós de Bages.

Imatge d’Aina Fernández, @ainafeme.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí