Possibilitat de nevades a Sant Fruitós

0
790

DAVID COMAS I YLÈNIA MORROS.-

Després de les importants pluges que han regat tota la Catalunya Central, ahir ens vam llevar amb un ambient força fred accentuat per l’acció del vent.

Aquesta nit, però, ha estat encara més freda i ens hem llevat amb temperatures d’entre -2 i -4ºC a gran part de la comarca. En el transcurs del matí la nuvolositat anirà en augment i és molt possible que a migdia quedi el cel tapat i, compte, perquè sembla que pot nevar a diferents punts de la Catalunya Central. De moment hi ha normalitat a la comarca però no es pot abaixar la guàrdia ja que hi ha diferents punts de Catalunya on ja hi està nevant – per exemple, al Vallès Oriental. Penseu que El puig de Sant Valentí està a 345,10 m, la Torre del Sanmartí a 309,20 i a Ràdio Sant Fruitós estem a 263,10 metres.

Com que tenim tant d’aire fred a totes les capes de l’atmosfera la cota de neu es pot situar per sobre dels 200m i fins i tot es podrien acumular de 4 a 8 cm de neu per sobre dels 400 a 500 m segons alguns models… la neu pot aparèixer tan al Bages com al Moianès i pot caure amb més possibilitat com més a l’est i sud de les dues comarques. Cap al Pla de Bages creiem que no es passaria d’enfarinada però localment podrien caure de 2 a 4 cm. No tots els models es posen d’acord, ho seguirem!

 

Imatge de la nevada del 2010 al municipi.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí