Voluntaris que fan possible la normalitat durant les nevades

0
1113

La nevada del passat 28 de febrer, no sols va portar neu sinó també molta feina als cossos de seguretat, manteniment, jardineria, etcètera, però també als voluntaris de Protecció Civil local i l’ADF Pla de Bages.

Les dues entitats de voluntaris es van activar tan sols començar la nevada, fins i tot un xic abans quan ja es preveia, cada vegada més, que no se n’escaparien.

Per una banda, els voluntaris de Protecció Civil, van agafar el relleu a la policia local, fent inventari i atenent a un centenar de camions estacionats majoritàriament al polígon de La Serreta, arran de la prohibició de poder circular per l’Eix Transversal (C-25). A la meitat d’ells se’ls va facilitar entrepans, fruita i aigua, el mateix que als diferents cossos d’emergència i altres que estaven treballant al municipi amb l’activació del Pla NeuCat.

Per altra banda, els voluntaris de l’ADF Pla de Bages (Manresa, Sant Fruitós de Bages i Sant Joan de Vilatorrada) també es van mobilitzar una hora abans que comencés a nevar, per si calia anar a retirar arbres caiguts o arribar a llocs de difícil accés per portar aliments o medicament.

Amb tot, es va netejar els accessos al Palau Firal, que és on hi ha la base l’ADF i també Protecció Civil de Manresa. A la tarda, se’ls va requerir per Protecció Civil de Sant Joan de Vilatorrada per treure un arbre caigut, una part a la via pública i a la llar d’infants què en aquell moment estava tancada.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí