Sant Fruitós col·locarà una placa commemorativa al camp de concentració austríac de Gusen

0
719

Dos veïns de Sant Fruitós de Bages van perdre la vida al camp d’extermini de Gusen, a Àustria. Dissabte, amb motiu de l’homenatge a les víctimes que ha organitzat l’Amical de Mauthausen, l’Ajuntament del municipi col·locarà una placa commemorativa en record dels veïns assassinats al camp.

I és que una delegació d’alumnes de l’IES Gerbert d’Aurillac, en la seva estada a Àustria, seran acompanyats de l’alcalde del municipi, Joan Carles Batanés, i la regidora d’educació, Mònica Cruz. Així, participaran en les activitats que s’han organitzat per aquest cap de setmana per homenatjar a les víctimes de l’extermini nazi als camps de Mauthausen, Ebensee i Gusen.

D’aquesta forma, dissabte visitaran el Memorial d’Ebensee i es participarà en els actes internacionals organitzats pel Comitè Internacional de Gusen on, des de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, es col·locarà la placa.

Diumenge al matí, també estaran presents en els actes internacionals organitzats pel Comitè Internacional de Mauthausen en els monuments republicà, francès i jueu, així com també en la baixada a la pedrera.

Amb aquest gest l’alcalde i la regidora volen retre homenatge i record, en nom de tot el poble, als seus veïns assassinats durant l’holocaust.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí