La 15a edició del CLAM rep 276 pel·lícules per a les seccions oficials a concurs

0
904
196 curts i 80 llargs, procedents de 41 països d’arreu del món, optaran als premis. Totes les pel·lícules seleccionades seran estrenes absolutes que s’exhibiran per primera vegada a Catalunya.

El Festival de Cinema Social de Catalunya (CLAM) ha rebut en la seva quinzena edició 276 obres per a la seccions oficials a concurs, de les quals 196 són curtmetratges i 80 llargmetratges, procedents de 41 països del món.  Espanya (117 obres), Iran (18 obres). Brasil i Itàlia (16 obres), Argentina (13 obres), França  (11 obres), i el Regne Unit (10 obres) són els països que han presentat més pel·lícules.

Aquest important nombre de pel·lícules rebudes confirma l’interès que el festival desperta arreu del món com a plataforma de difusió d’una cinematografia compromesa. Ho facilita la gestió de les inscripcions a través de tres plataformes online: Festhome, Clickforfestivals i Filmfreeway.

Les bases de participació de l’edició d’enguany per a les seccions oficials a concurs –llargs (5a edició) i curts (15a edició)- estableixen que només poden participar les produccions cinematogràfiques produïdes entre els anys 2016 i 2017 i que no hagin estat estrenades comercialment a Espanya, ja sigui en sales d’exhibició, en DVD, vídeo o a televisió.  Per tant, les pel·lícules a concurs al CLAM seran estrenes absolutes que s’exhibiran a les seus del festival.

Tant en el concurs de curts com el de llargs hi haurà tres premis: primer premi, premi especial del jurat i el premi del públic. Els primers premis estan dotats de 1.000 euros en la categoria de llargs i 500 euros en la categoria de curts. La resta de premis no tenen dotació econòmica.

Entre la totalitat dels curts i llargs rebuts, en aquests moments, l’organització i l’equip tècnic està treballant de valent per seleccionar les obres finalistes que formaran part de la programació del festival i que n’optaran als premis.

El festival se celebrarà del 26 d’abril al 6 de maig a Navarcles, Manresa i una tercera població de la Catalunya Central que encara s’està negociant i preveu, com sempre i a banda de l’oferta cinematogràfica, el lliurament del Premi Pere Casaldàliga a la Solidaritat i un munt d’activitats de revindicació, reflexió i debat a l’entorn de la situació dels drets humans a casa nostra i al món.

 

Imatge de la clausura del festival de l’any 2017. Font: Ràdio Sant Fruitós.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí