Arròs, música i un bosquet farcit de persones commemoren el dia més important de Sant Fruitós

0
201

L’olor de sofregit, marisc i verdura va tornar a inundar Sant Fruitós de Bages i va alimentar, ahir, 3.500 boques amb una nova edició de La Festa de l’Arròs. Una quinzena de paelles gegants van cuinar durant tot el matí i migdia una tona i mitja d’arròs i al llarg del dia van passar per la zona del bosquet més de 6.000 persones.

Poques vegades a l’any Sant Fruitós de Bages s’omple de vida de la mateixa manera que ho fa el dia de l’Arròs. Des de les 9 del matí ja hi havia desenes de persones que ho preparaven tot perquè fos un dia memorable. De fet, era la primera vegada que es feia la festa en condicions normals des de la pandèmia.

Les desenes de persones s’anaven convertint en centenars i, després, en milers. Sobretot pels volts de les 12, quan els gegants Sala i Ricardis van sortir al carrer i van fer els balls a la plaça d’Alfred Figueras. Entre tots ells, hi havia una parella molt especial, la Fina i el Toni, que van ser els homenatjats de la festa en record al 1972, que van servir l’arròs com a parella per primera vegada. L’any següent, es van casar i des d’aleshores han viscut totes i cadascuna de les festes de l’Arròs del seu poble. 

A banda de l’arròs que donava de menjar als assistents que tenien tiquets, hi havia 25 colles arrossaires d’arreu competint per ser el millor arròs de la festa d’aquest any. Hi havia premis a la millor proposta, la millor presentació, al més original i al que tenia més bon gust. 

L’alcaldessa de Sant Fruitós, Àdria Mazcuñán, valora així la festa: 

“Un dia rodó. M’omple de felicitat veure tota la gent de Sant Fruitós reunida en una mateixa celebració”

El cap de setmana que ve, a Sant Fruitós, la festa no s’atura amb la celebració del carnaval, que aquest any presenta una cara nova amb concurs de carrosses i disfresses, entre d’altres iniciatives per fer-lo més lluït i participat. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here