Catalunya impulsa una marató de donacions de sang per revertir la tendència a la baixa

0
189

L’any 2022 es van fer 253.494 donacions. Una xifra que va augmentar lleugerament respecte l’any anterior, però que els professionals de la salut asseguren que no és suficient. 

Des del banc de sang diuen que el propòsit és aconseguir remuntar les donacions i restablir les reserves de sang que s’han vist afectades per les festes de Nadal. A més, aquest any és especialment delicat, pel brot de casos de grip que hi està havent. Per trencar aquesta tendència a la baixa i animar més persones a donar sang, doncs, des d’avui i fins al dia 19 s’espera que més de 10.000 persones donin sang als principals hospitals catalans i a les més de 60 campanyes mòbils repartides per tot el territori. 

El lema de la campanya és “Donar sang, sona bé”. Per engrescar a més gent, han comptat amb el suport de diverses veus de personatges coneguts del país com ara Judit Mascó, Tomàs Molina o Jordi Sanchez. Amb això i altres iniciatives audiovisuals volen conscienciar del fet que només 2 de cada 10 persones son donants habituals. 

Amb aquesta xifra, asseguren, poden arribar a cobrir totes les necessitats de sang dels pacients als hospitals. El problema és que no en queda a la reserva. Com a dada interessant, 3 de cada 10 transfusions de sang son per a tractaments de càncer. De fet, aquest tipus de malalties són les que més sang consumeixen, per davant de les malalties de l’aparell digestiu, com hemorràgies intestinals, i la salut cardiovascular, com els infarts. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here