David Clusellas convida a fer un passeig literari amb la presentació del seu llibre “Lire Barcelone”

0
364
Portada del llibre
Portada del llibre "Lire Barcelone", del periodista i escriptor David Clusellas.

L’editorial nord-catalana Trabucaire publica aquest assaig divulgatiu que ja s’està distribuint per França i que breument es distribuirà a Catalunya a través de Nordest Llibres. El llibre vol ser una reflexió en forma de passejada literària a través de la literatura i com aquesta ha representat la Barcelona actual. Ho fa amb una selecció de novel·les de sis autors en tres llengües diferents. Dos d’expressió catalana com són Mercè Ibarz i Marta Rojas, dos en llengua castellana com Milena Busquets i Eduardo Mendoza, i dos en francès de la mà de Mathias Énard i Grégori Polet. 

El període que s’hi descriu va des de la vigília del Fòrum Universal de les Cultures de l’any 2004 fins a la Barcelona dels Indignats i les grans manifestacions independentistes. L’autor David Clusellas mostra un gran mosaic de personatges, situacions i espais que fan reconeixible la Barcelona contemporània actual i la seva societat. L’assaig també convida al debat sobre el model actual de ciutat cosmopolita i qüestiona si la modernitat de Barcelona segueix sent referència internacional o no. 

“Lire Barcelone” està escrit en francès per David Clusellas, periodista i escriptor nascut a Avinyó l’any 1979 i santfruitosenc per adopció. L’any 2000, Clusellas va ser galardonat amb el Premi Rosalia Rovira de Comunicació. Actualment viu a Perpinyà on treballa a l’Euroregió Pirineus Mediterrània. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here