Dayco prepara el tancament de la seva planta a Sant Fruitós, amb 71 acomiadaments

0
254

Dayco vol tancar la seva planta a Sant Fruitós de Bages. Tal com avançava ahir Regió 7, la multinacional podria acomiadar fins a 71 empleats.

D’acord amb aquesta informació, l’empresa ja hauria informat, a través d’un comunicat, als seus treballadors que abandonaran les actuals instal·lacions de Sant Fruitós el febrer del 2022, és a dir, un cop es tanqui l’any fiscal. 

Dayco ha volgut justificar la seva decisió en aquest mateix escrit, al·legant que el sector de l’automoció travessa un moment molt delicat, i que, de fet, «s’espera que els marges dels fabricants d’automòbils caiguin fins a la meitat en els pròxims 5 anys». Entre altres motius, també apareix el cost de l’energia i el lent creixement de la indústria, que no es recuperarà de la pandèmia fins al 2024 com a mínim, segons les estimacions de Dayco.

A més, la multinacional també considera que la ubicació de la planta de Torroella de Baix suposa un problema, ja que està “allunyada geogràficament de les plantes de producció de motors tèrmics”, fet que augmenta el cost de transport del material. Aquesta problemàtica, sumada d’altres, i sobretot, a causa de les pèrdues que ja arrossegava la fàbrica, han provocat que la decisió sigui definitiva.

Aquest tancament suposarà l’acomiadament de 71 persones, gairebé la totalitat de la plantilla de 80 que ara mateix emplea Dayco. Els nou integrants restants mantindran els seus càrrecs perquè la seva activitat està vinculada al sector comercial. 

En concret, està previst que la planta tanqui definitivament el 28 de febrer del 2022, tot i que els sindicats dels treballadors encara confien que la situació es pugui revertir abans.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here